19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ετοιμάζεται για ΝΒΑ ο Καμπάτσο

Ο Φακούντο Καμπάτσο αγωνίζεται αυτήν τη στιγμή στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά πολύ σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο ίδιος είχε δηλώσει εδώ και καιρό πως επιθυμία του είναι η «μετακόμισή» του στο ΝΒΑ, παρότι η «βασίλισσα» ήθελε να τον διατηρήσει στις τάξεις της. Εξάλλου, δεσμεύεται με συμβόλαιο με το ισπανικό συγκρότημα, αλλά είναι διατεθειμένος να πληρώσει το μπάι άουτ που υπάρχει, για να αποχωρήσει και να συνεχίσει την καριέρα του στο «μαγικό κόσμο».

Η σχετική ρήτρα, που υπάρχει στο συμβόλαιό του για να αποχωρήσει για το ΝΒΑ, δεν είναι μικρή, καθώς ανέρχεται στα περίπου έξι εκατ. ευρώ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να μη φαίνεται διατεθειμένη να κάνει «εκπτώσεις». Τα 5,2 εκατ. ευρώ, εξ αυτών, θα πρέπει να τα πληρώσει ο ίδιος ο παίκτης, με τα υπόλοιπα 800.000 ευρώ να είναι το ποσό που καλούνται να δώσουν οι βορειοαμερικανικές ομάδες, βάσει σχετικού κανονισμού.

Ο 29χρονος γκαρντ διανύει τις τελευταίες ημέρες του στη Μαδρίτη, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπός του, Κλαούντιο Βιλανουέβα, στο αργεντίνικο ραδιόφωνο Radio La Red. Όπως αποκάλυψε, η πλευρά του Αργεντινού βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με ομάδα από τη Δύση και δεν αποκλείεται η εντός έδρας αναμέτρηση της Παρασκευής (20/11, 22.00) με τη Φενέρμπαχτσε, για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, να είναι η τελευταία του με τη φανέλα της Ρεάλ.

«Ο Φακούντο Καμπάτσο θα παίξει την επόμενη σεζόν στο NBA. Οι πιο πολλές πιθανότητες είναι να πάει στη Δυτική Περιφέρεια. Θα ήταν υποκριτικό να πω ότι δεν είχαμε συζητήσεις. Δεν πρόκειται να πω την ομάδα που ενδιαφέρεται. Θα παραμείνουμε ήρεμοι», ανέφερε σχετικά ο Κλαούντιο Βιλανουέβα.

Το νέο πρωτάθλημα του ΝΒΑ θα ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου και, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Αργεντινή, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι Ντάλας Μάβερικς και οι Λος Άντζελες Κλίπερς. Θυμίζουμε πως η αγορά των ελεύθερων παικτών στο NBA ανοίγει στις 20 Νοεμβρίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ