16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ετοιμάζεται για κίνηση ματ με Λόσον ο Κολοσσός

Μια πολύ σημαντική μεταγραφή είναι στα σκαριά για τον Κολοσσό Ρόδου. Απομένει το τυπικό κομμάτι για να ανακοινωθεί η απόκτηση του Τάι Λόσον από τους Ροδίτες. Ενός παίκτη που έχει γράψει χιλιόμετρα στο ΝΒΑ και μπορεί να δώσει μεγάλη βοήθεια τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία.

Ο Λόσον είναι 1.80, 33 χρονών και αφού αποφοίτησε από το φημισμένο Νορθ Καρολάινα, πέρασε στο ΝΒΑ. Επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2009 από τους Μινεζότα Τίμπεργουλβς στο νούμερο 18 και πέρασε τα επόμενα έξι χρόνια του στους Ντένβερ Νάγκετς. Ακολούθησε μια ευρωπαϊκή παρένθεση στη Ζαλγκίρις Κάουνας (205-16). Εκεί ήταν που τον γνώρισε και ο Ηλίας Καντζούρης, ο οποίος τότε ήταν βοηθός του Ηλία Ζούρου στη λιθουανική ομάδα. Επέστρεψε στο ΝΒΑ για να αγωνιστεί σε Ρόκετς, Πέισερς και Κινγκς. Στη συνέχεια συστήθηκε και στο κοινό της Κίνας με τους Σανγκντόνγκ Γκόλντεν Σταρς. Ακολούθησε ένα ακόμη πέρασμα από το ΝΒΑ για τους Ουόσινγκτον Ουίζαρντς, πριν επιστρέψει για τη σεζόν 2019-20 στην Κίνα, αυτή τη φορά για τους Φουτζιάν Στάρτζεονς. Mετά από κάποια ποστ του στο ίνσταγκραμ πάντως δεν θα αγωνιστεί ξανά στο πρωτάθλημα της Κίνας!

Η καλύτερή του σεζόν ήταν το 2013-14, όταν είχε μέσο όρο 17.6 πόντους και 8.8 ασίστ. Συνολικά στην καριέρα του έχει 12.7 πόντους και έξι ασίστ μέσο όρο στο ΝΒΑ. Κάποια προβλήματα με το νόμο όμως δεν του επέστρεψαν και να παραμείνει στη χώρα, αφού ο Λόσον έχει συλληφθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν (η τελευταία καταγράφεται το 2015 όταν με δικαστική εντολή μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης) για επικίνδυνη οδήγηση.

Πέρυσι στην Κίνα οι μέσοι όροι του ήταν πιο εντυπωσιακοί όπως είναι λογικό, με 27.3 πόντους και 5/5 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο Λόσον από τη στιγμή που θα στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του θα αντικαταστήσεις τον Ντάστι Χάνας, ο οποίος έχει ήδη αποχωήσει από την ομάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ