18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εσπασε το ρόδι στην έδρα της η Ζενίτ

Η Ζενίτ πανηγύρισε για πρώτη φορά στην φετινή Ευρωλίγκα μέσα στην Αγία Πετρούπολη, με το 75-70 επί της Βιλερμπάν να είναι η τρίτη νίκη της με τις δύο προηγούμενες να είναι σε ΣΕΦ και Κάουνας. Πήραν κουράγιο για την συνέχεια οι, ουραγοί, Ρώσοι που προέρχονταν από εφτά συνεχόμενες ήττες και πήρε μάλλον παράταση ζωής στον πάγκο ο Πλάθα, έμειναν στις πέντε νίκες οι Γάλλοι που είχαν την ευκαιρία τους, αλλά την έχασαν.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με ισορροπία για 15 λεπτά, με την Ζενίτ να προηγείται με 17-15 στο δεκάλεπτο με Αϊβερσον και Αγιόν και την Βιλερμπάν να κάνει ξέσπασμα στο φινάλε. Με πιεστική άμυνα που ώθησε σε λάθη τους Ρώσους (7-2 στο ημίχρονο) και Τζέκιρι και Μπακό στο σκορ, οι Γάλλοι έτρεξαν σερι 12-0, μετέτρεψαν το 27-24 σε 27-36 και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 36-30.

Η Ζενίτ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να παίξει τα ρέστα της. Το έκανε αρχίζοντας από την άμυνα, έχοντας ηγέτη τον Αγιόν και συμπαραστάτες τους Ρένφρο και Πονίτκα, έτρεξε σερί 22-7 μέχρι το 27' και βρέθηκε στο +9, 52-43, ελέγχοντας τον αγώνα και κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 53-49.

Η Βιλερμπάν βρήκε στόχο σε τρία συνεχόμενα τρίποντα, ενώ είχε 2/11 μέχρι το 30' και στο 32' βρέθηκε εκ νέου με προβάδισμα 58-57. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο - πόντο μέχρι το 37', η Ζενίτ με ένα μικρό ξέσπασμα πήγε στο 72-67, κυρίως επειδή οι Γάλλοι έκαναν βεβιασμένες και άστοχες επιθέσεις και κατάφερε να κρατήσει τη νίκη που πανηγυρίστηκε ανάλογα αφού... δεν έχει και συχνά την ευκαιρία.

ΞΥΠΝΗΣΕ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ: Ο Τιμ Αμπρομάιτις ήταν εξαφανισμένος στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όμως, πήρε μπρος στο τελευταίο και με δικούς του πόντους ξανάβαλε την Ζενίτ στο ματς και της έδωσε προβάδισμα ψυχολογίας που τη έφερε μέχρι τη νίκη.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά στα τρίποντα των δύο ομάδων ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, με τους Ρώσους να έχουν 10/20 και τους Γάλλους 5/21.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ