15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΣΚΑ: Ψηφιακά οι εκλογές (vid)

Η ΕΣΚΑ αποφάσισε η γενική συνέλευσή της που έχει προκηρυχθεί για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και στο περιθώριό της θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου να πραγματοποιηθεί ψηφιακά.

Συγκεκριμένα, οι αρχαιρεσίες θα λάβουν χώρα μέσω της Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ, η οποία είναι ένα πληροφοριακό σύστημα μέσω του οποίου τόσο η προετοιμασία της ψηφοφορίας από τη διεξάγουσα αρχή όσο και η υποβολή της ψήφου από τους ψηφοφόρους γίνονται απομακρυσμένα μέσω διαδικτύου. Η απόφαση πάρθηκε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ με υψηλό αίσθημα ευθύνης και για τη διασφάλιση της διεξαγωγής της Γ.Σ. και των αρχαιρεσιών, εναρμονίζοντας τις αποφάσεις της, σύμφωνα με την νομοθεσία και τις αποφάσεις της Πολιτείας, ενημερώνει τα μέλη-σωματεία της ένωσής μας ότι η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες που έχουν προκηρυχθεί για την Δευτέρα 28 Ιουνίου του 2021 θα διεξαχθούν με ψηφιακά μέσα μέσω σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας και για την εκλογή των μελών των καταστατικών οργάνων με τη διενέργεια ηλεκτρονικών ψηφοφοριών μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος "Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ" από το "Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.".

Αναλυτικότερα, βιώνοντας μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική καλαθοσφαίριση και λόγω της συνεχιζόμενης επιδημιολογικής κατάστασης, των σχετικών επικαιροποιημένων αποφάσεων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του COVID-19, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ (υπ.αριθμ.49/4-6-2021) αποφάσισε ομόφωνα την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών της ΕΣΚΑ με ψηφιακά μέσα και με το ηλεκτρονικό σύστημα "ΖΕΥΣ", βάσει της κείμενης Νομοθεσίας, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα να μην διεξαχθούν οι εκλογές της ένωσής μας στην προκαθορισμένη ημερομηνία της 28 Ιουνίου του 2021, στην κλειστή αθλητική εγκατάσταση που είχαν ορισθεί αρχικά (υπ.αριθμ. 47/12-5-2021), λόγω της υπέρβασης του ορίου συμμετοχής των ατόμων σε κλειστό χώρο.

Τις επόμενες ημέρες τα μέλη-σωματεία μας, θα ενημερωθείτε λεπτομερώς λαμβάνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνσή σας (e-mail) σχετικές οδηγίες και πληροφορίες για τις διαδικασίες. Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ».

https://www.youtube.com/watch?v=Ho6Sa--QT6U



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ