24.2 C
Athens
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Εσείς πόσα θα δίνατε για δύο θέσεις στην Oracle Arena;

Το μπάσκετ στο ΝΒΑ είναι εννοείται άθλημα, είναι θέαμα, αλλά και business πιο πολύ από οπουδήποτε αλλού. Γι' αυτό και οι αριθμοί όχι της στατιστικής που βγαίνουν από το παρκέ, αλλά αυτοί που υποδεικνύουν πόσο "πουλάει" το άθλημα έχουν ξεχωριστή σημασία. Η τιμή των εισιτηρίων και η τηλεθέαση είναι δύο από τους αριθμούς που αποκτούν άλλη διάσταση στα χέρια των ειδικών.

Ο Ντάρεν Ρόβελ είναι ένας από αυτούς και γνωστοποίησε μέσω του twitter του δύο σημαντικά στοιχεία. Το πρώτο έχει να κάνει με το κόστος στις courtside seats. Δύο τέτοιες θέσεις, δίπλα στο παρκέ, πουλήθηκαν έναντι 106.066 δολλάρια για τον έκτο αγώνα της σειράς των τελικών ανάμεσα στους Ουόριορς και τους Ράπτορς. Μην επιχειρήσετε να κάνετε συγκρίσεις με τις εδώ τιμές και συνθήκες, γιατί όπως έλεγαν και οι Γαλάτες "θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει".

Ο δεύτερος αριθμός έχει να κάνει με την τηλεθέαση. Η σειρά των τελικών, χάρη στην παρουσία των Ράπτορς έφτασαν σε πολύ υψηλά νούμερα στον Καναδά, αλλά εξαιτίας της παρουσίας των Ράπτορς έπεσε σε... ιστορικό χαμηλό στις ΗΠΑ. Ο πέμπτος αγώνας ήταν μια... ανάσα, καθώς η τηλεθέαση ανέβηκε κατά 37%! Τι σημαίνει αυτό; Πως είναι πέμπτος σε τηλεθέαση αγώνας στην ιστορία των πέμπτων τελικών του ΝΒΑ. Πιο ψηλά βρίσκονται οι τρεις αγώνες Καβαλίερς - Ουόριορς και ο αγώνας Πίστονς-Λέικερς το 2004. Δεν το λες και άσχημα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ