22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΣΑΚΕ χωρίς Ολυμπιακό!

Η πρώτη από τις συνεδριάσεις του δ.σ. του ΕΣΑΚΕ, που είχε αποφασιστεί να γίνουν κατά τη διάρκεια των πλέι οφ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του Ολυμπιακού. Παρόλο που πρωτοδίκως έχουν τιμωρηθεί με υποβιβασμό στην Α2, οι "ερυθρόλευκοι" κλήθηκαν να είναι παρόντες, διότι δεν έχει επικυρωθεί ακόμα η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Όμως αδιαφόρησαν και δεν πήγαν.

Ακόμα κι έτσι, πάντως, δεν έλειψαν οι αναφορές σε αυτούς, από τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού, Μάνο Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να προειδοποιεί πως αν υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση των δεδομένων και ο Ολυμπιακός παραμείνει στην Α1 (προφανώς μέσω κάποιας αναδιάρθρωσης), τότε ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Αναρωτήθηκε μάλιστα ο Παπαδόπουλος γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα δεκτοί στο συμβούλιο οι Ιωνικός Νικαίας και Ηρακλής, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει την άνοδό τους από την Α2.

Οι εκπρόσωποι των δύο αυτών ομάδων ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, αλλά δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Και τούτο διότι δεν έχει επικυρωθεί ακόμα η βαθμολογία της Α2.

Κατά τα λοιπά δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη πρόοδος σε σχέση με όσα είχαν συζητηθεί στα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια. Πάλι προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι και έγινε μια γενική συζήτηση για θέματα όπως τα τηλεοπτικά δικαιώματα και οι κανονισμοί, ενώ συμφωνήθηκε εκ νέου να γίνει πιο διεξοδική κουβέντα και η διαμόρφωση συγκεκριμένου πακέτου προτάσεων για όλα τα ζητήματα αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Στο θέμα της βίας συμφωνήθηκε να υπάρξει αυστηροποίηση των κανονισμών, ειδικά αυτών που ρυθμίζουν τις συμπεριφορές των παραγόντων κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα, αφού δεν χρειάζεται έγκριση από κανέναν άλλο φορέα (ΕΟΚ, Πολιτεία).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ