20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΣΑΚΕ: “Τα πλέι οφ συνεχίζονται κανονικά”

Η διατύπωση από την αθλητική δικαστίνα της απόφασης για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2, επειδή δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό, έχει προκαλέσει αναστάτωση. Όπως ενημερωθήκατε εγκαίρως από το basketa.gr, το πρόβλημα εντοπίζεται στη φράση "ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε (ο Ολυμπιακός) κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο", η οποία δημιουργεί εικασίες περί ενδεχόμενης ανατροπής του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου και ουσιαστικά ακύρωσης των πλέι οφ.

Παρ' όλα αυτά η θέση που διατυπώνει ο ΕΣΑΚΕ, σε συνεννόηση προφανώς με τη νομική υπηρεσία του, είναι κατηγορηματική, αν και δεν μπαίνει στην ουσία: "Τα πλέι οφ συνεχίζονται κανονικά με βάση την βαθμολογία που επικυρώθηκε από το Δ.Σ. και δεν θα υπάρξει αντικατάσταση ομάδας, όπως ορίζει σαφώς η απόφαση της αθλητικής δικαστίνας".

Συνεπώς το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά, άλλωστε για να τεθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο αλλαγής των δεδομένων, θα πρέπει να υπάρξει προσφυγή κατά της απόφασης της αθλητικής δικαστίνας. Και ο μόνος που μπορεί να κάνει τέτοια προσφυγή (σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το σκέφτεται σοβαρά) είναι ο Ολυμπιακός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ