14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΣΑΚΕ: Οι ξένοι του Προμηθέα… άναψαν τα αίματα

Για τον προγραμματισμό της πρώτης φάσης των πλέι οφ είχαν πει να συζητήσουν σήμερα στον ΕΣΑΚΕ, τελικά προέκυψε έντονη διαφωνία που προμηνύει κόντρα με συνέχεια.

Περιστέρι, πρώτο χρονικά ενδιαφερόμενο, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έθεσαν τον Προμηθά προ ηθικών ευθυνών, εν όψει της επικείμενης συμφωνίας του με έναν ακόμα ξένο, μετά τον Κλαβέλ, ο οποίος αν τελικά αποκτηθεί και θα είναι ο 13ος στην σεζόν. Ο λόγος της ένστασης, είναι ότι οι τέσσερίς τους είχαν κάνει συμφωνία κυρίων πριν από το Super cup, του οποίοι οι συμμετοχές δεν μετρούσαν στις αλλαγές βάσει κανονισμού, ότι θα χρησιμοποιούσαν μέχρι 12. 

Την κουβέντα άνοιξε ο Γιώργος Καλαϊτζής από τον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι μαζί με Περιστέρι και ΑΕΚ είχαν επισημάνει μια παραπάνω μεταγραφή του Προμηθέα από τον πρώτο γύρο, εκτός της ηθικής συμφωνίας αλλά όχι παράνομη και το είχαν... κρατημένο, θεωρώντας ότι θα την αφαιρέσει από τον δεύτερο.

Ο Γιώργος Πανταζόπουλος από το Περιστέρι είπε ότι αυτή τη συμφωνία την είχε προκαλέσει ο Προμηθέας και τώρα πάει να τη σπάσει. Ο Γιώργος Χήνας της ΑΕΚ υπεραμύνθηκε όσων ειπώθηκαν, έστω κι αν δεν αντιτίθεται στο γράμμα του νόμου μια πιθανή τέτοια συμφωνία.

Ο Χρήστος Μήλας για τον Προμηθέα πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας με κάποια παραδείγματα ότι δεν μπορούν να κάνουν υποδείξεις ηθικής ομάδες που έχουν συζητήσιμες συμπεριφορές, κάνοντας λόγο συγκεκριμένα για ανακοίνωση της ΑΕΚ μετά το μεταξύ τους παιχνίδι. Αλλά και για υποκίνηση εκ μέρους του Παναθνηαϊκού της άρσης ουδετερότητας του ΕΣΑΚΕ στα... εσωκομματικά της ΕΟΚ.

Ο Τάκης Τριαντόπουλος δεν το άφησε αναπάντητο, λέγοντας όμως ότι θα σεβαστεί το πνεύμα των ημερών και δεν θα προχωρήσει σε απαντήσεις στο κομμάτι που θίχτηκε ο Παναθηναϊκός. Αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συνέχεια. Σε επίπεδο εντυπώσεων λογικά, αφού θέμα νόμου δεν τίθεται.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ