24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΣΑΚΕ ενωμένος για το κοινό καλό

Φαίνεται ότι ήταν να μη γίνει η αρχή στον ΕΣΑΚΕ, αφού μετά την μετά από χρόνια ενωμένη πορεία που έφερε την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, απόψε υπήρξε άλλη μια παράσταση ενότητας και συμπαράστασης στις ομάδες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με την ΕΕΑ.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε, έστω κι αν πριν αρχίσει αυτή υπήρξαν κάποιες διαβουλεύσεις και απαντήσεις σε απορίες, όλοι έδειξαν στα επίσημα καταγεγραμμένα ότι στάθηκαν στο πλευρό του Ιωνικού και του Χαρίλαου Τρικούπη και υπερψήφισαν την αναβολή της πρεμιέρας με σκοπό να δώσουν ένα χρονικό περιθώριο στις δύο ομάδες να  λύσουν το πρόβλημα.

Ακόμα κι αν το κίνητρο ήταν πιθανές ανησυχίες για... παρενέργειες σε συμφωνίες με τηλεόραση και κεντρικό χορηγό αν παραμονές του τζάμπολ χάνοντας ομάδες της αρχικής συμφωνίας, το αποτέλεσμα που βγήκε προς τα έξω ήταν η κοινή στάση. Ξαναλέμε ότι υπήρχαν τις ώρες από την απόφαση της ΕΕΑ μέχρι την τηλεδιάσκεψη διάφορες απόψεις, αλλά στο τέλος όλοι πρόκριναν το κοινό καλό, με στόχο να αρχίσει με ξεκάθαρους όρους το πρωτάθλημα και να μην κινδυνεύει μετά την πρεμιέρα να αλλάξουν τα δεδομένα.

Φάνηκε και ότι η επιθυμία είναι να υπάρχουν και οι 12 μαζί, έστω κι αν αυτό δεν περνάει από το δικό τους χέρι, σίγουρα φάνηκε και η αναγκαιότητα του νόμου που ψηφίστηκε καθυστερημένα όμως και δίνει από του χρόνου το δικαίωμα στο ΕΣΑΚΕ να δίνει τα πιστοποιητικά συμμετοχής και να μην περιμένει άλλες επιτροπές μέχρι παραμονές του πρωταθλήματος με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε και ανακοίνωση σχετικά με την απόφασή του:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έδωσε ομόφωνα παράταση στην ημερομηνία έναρξη του Πρωταθλήματος της Basket League για μια εβδομάδα. Συνεπώς η 1ης αγωνιστική μετατίθεται για το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020.

Ο λόγος της αναβολής είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις των Μεσολογγίου BAXI, Ιωνικού Hellenic Coin στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η προσπάθεια που άρχισε από την περασμένη άνοιξη και την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20 λόγω της πανδημίας γίνεται με γνώμονα το κοινό καλό και την περαιτέρω αναβάθμιση της Basket League. Προτεραιότητα είναι η αξιοπιστία και η εξυγίανση όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ