18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ες αύριον η απόφαση για το ντέρμπι

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα κληθεί να αποφασίσει αν το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που είναι προγραμματισμένο να γίνει την Κυριακή στις 17:00 στο ΣΕΦ, θα διεξαχθεί κανονικά ή θα μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία. Και την απόφασή του θα πάρει κάποια στιγμή την Τετάρτη 13/3.

Όπως είναι γνωστό, η αστυνομία δεν εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή αυτού του ντέρμπι, αλλά και του ποδοσφαιρικού ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, που είναι προγραμματισμένο επίσης για την Κυριακή στις 19:00 στο ΟΑΚΑ, την ίδια μέρα και έχει ενημερώσει εγγράφως γι’ αυτό όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο ΕΣΑΚΕ δεν δέχεται να μεταθέσει το ντέρμπι του μπάσκετ, διότι λόγω των συνεχών υποχρεώσεων των δύο αιωνίων στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες στο προσεχές διαστημα, η Super League επικαλείται τηλεοπτικούς λόγους και επιμένει και αυτή πως το ποδοσφαιρικό παιχνίδι πρέπει να γίνει την Κυριακή, οπότε αυτός που θα πρέπει να πάρει την απόφαση να αναβάλει το ένα από τα δύο παιχνίδια, με δεδομένο ότι η αστυνομία δεν υπαναχωρεί από τη δική της θέση, είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Την Τετάρτη συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας, η οποία είχε ενημερωθεί εγγράφως από την αστυνομία, ωστόσο δεν προχώρησε σε οριστική εισήγηση προς τον υφυπουργό. Τα μέλη της κατέληξαν στο ότι έπρεπε να έχουν περισσότερα στοχεία στα χέρια τους για την επικινδυνότητα των δύο αγώνων και εν τέλει ζήτησαν από την ΕΛΑΣ να τους υποδείξει ποιο από τα δύο παιχνίδια, το ποδοσφαιρικό ή το μπασκετικό, θα πρέπει να αναβληθεί! Ο ένας πετά το μπαλάκι στον άλλον, δηλαδή...

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτός που θα αποφασίσει, διότι έτσι ορίζει ο αθλητικός νόμος, είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης. Και θα το κάνει κάποια στιγμή την Τετάρτη 13/3.

Την Τετάρτη 13/3 έχει προγραμματιστεί και θα γίνει κανονικά η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι του μπάσκετ. Σε αυτήν θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι της ΔΕΑΒ, του ΕΣΑΚΕ, των δύο ομάδων και της αστυνομίας και είναι εντελώς ανεξάρτητη από την όποια απόφαση θα πάρει στο τέλος ο υφυπουργός Αθλητισμού. Σε αυτή θα ληφθούν μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, εφόσον τελικά αυτός γίνει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ