19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ερ.Αστέρας-Μπαρτσελόνα 69-76: Συνέχισε το σερί με Χέιζ(pics,vids)

Η Μπαρτσελόνα άντεξε στην αντεπίθεση του Αστέρα στην τέταρτη περίοδο και πήρε τη νίκη με 69-76 στο Βελιγράδι. Πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Νάιτζελ Χέιζ, που έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τα «Μπλαουγκράνα» καθώς είχε 14 πόντους και 8 ριμπαόυντ. Η Μπαρτσελόνα στηρίχτηκε κυρίως στο καλό της τρίτο δεκάλπετο και στην ευστοχία της έξω από τα 6,75. Για τον Ερυθρό Αστέρα ο Νίκολα Κάλινιτς είχε 15 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί να αποτρέψουν την ήττα, καθώς οι γηπεδούχοι αστόχησαν σε τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα στο τέλος. Αυτή ήταν η 7η σερί νίκη για τους Καταλανούς που βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 13-2 ρεκόρ, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Αστέρας έπεσε στο 6-9 και συγκατοικεί με την Φενέρ στη 12η θέση.

 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην αναμέτρηση αποφασισμένοι να αποδείξουν τον τίτλο του φαβορί. Προηγήθηκαν μόλις στο έκτο λεπτό με διψήφια διαφορά (5-16) με τρίποντο του Μαρτίνεζ. Ο Αστέρας με τη συμβολή του Μιτροβιτς (6 πόντους) ισορρόπησε την αναμέτρηση και έκλεισε το δεκάλεπτο με το σκορ στο 13-20. Στη δεύτερη περίοδο με τον κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα σερί 7-0. Ο Λούκα Μιτροβιτς συνέχισε να σκοράρει για τον Αστέρα (11 πόντους 1ο ημ.) ενώ ο Κουζμιτς ανανέωσε αρκετές επιθέσεις και είχε ήδη 9 ριμπάουντ στο ημίχρονο. Τελικά η Μπαρτσελόνα, με τον Σέρτατς Σανλί να αναλαμβάνει το ρόλο του σκόρερ (9 πόντους) και τρεις βολές του Κάιλ Κουριτς, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, πήρε ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το χαμηλό 31-34. Στην επανάληψη οι Καταλανοί έδεσαν ακόμα περισσότερο την άμυνά τους, ενώ επιθετικά βρήκαν λύσεις έξω απο τα 6,75. Πέτυχαν πέντε τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο,ενώ τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε ο Νάιτζελ Χέις. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 12 πόντους στην τρίτη περίοδο. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν η Μπαρτσελόνα να αποκτήσει ένα προβάδισμα δώδεκα πόντων μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο, με το ταμπλό να γράφει 49-61. Οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν το παιχνίδι αντέδρασαν και διεκδίκησαν τη νίκη. Χτύπησαν τη Μπαρτσελόνα στο ζωγραφιστό, ανανέωσαν αρκετές επιθέσεις και με τρίποντο του Μάρκοβιτς μείωσαν στους τρεις(68-71) με δύο λεπτά να μένουν για τη λήξη.Ο Νίκολα Μίροτις ευστόχησε σε δύο βολές, όμως οι Σέρβοι αστόχησαν σε τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα, με τον Κούριτς να βάζει την υπογραφή του με τρίποντο, σφραγίζοντας το 13ο ροζ φύλλο αγώνα για τους φιλοξενούμενους.

 

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Νάιτζελ Χέιζ. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν καθοριστικός στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου η Μπαρτσελόνα δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας, καθώς σημείωσε τους 12 από τους 14 πόντους του. Επίσης βοήθησε με τα ριμπάουντ, είχε συνολικά 8 με ένα κρίσιμο λίγο πριν το τέλος. Γενικά ήταν η καλύτερή του εμφάνιση φέτος στην Ευρολίγκα, με τη νέα του ομάδα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπαρτσελόνα δεν εντυπωσίασε επιθετικά, είχε όμως 9/18 (50%) στα τρίποντα, ενώ έπιασε τα συνήθη στάνταρ της στην άμυνα, καθώς κράτησε τον Αστέρα στο μόλις 39% εντός πεδιάς στα σουτ. Επίσης οι πολλές χαμένες βολές για τους Σέρβους, οι οποίοι σούταραν 27 συνολικά, αλλά αστόχησαν σε εννιά από αυτές, γεγονός που σίγουρα στόιχησε και έφερε την ήττα .

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ 

 

 

 

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ