21.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ερ.Αστέρας-Μπάγερν 81-78:«Γλυκοκοιτάζει» την οχτάδα με Κάλινιτς (pics,vids)

Σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση στην οποία είχαμε συνολικά 21 εναλλαγές στο προβάδισμα, ο Αστέρας επικράτησε της Μπάγερν με 81-78 στην Aleksandar Nikolic Hall. Οι Σέρβοι σούταραν με εξωπραγματικά ποσοστά από το τρίποντο, καθώς είχαν 10/18 ήτοι 56%. Ο Νίκολα Κάλινιτς έκανε τη διαφορά για τους γηπεδούχους, καθώς πέτυχε 20 πόντους μάζεψε 7 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 4 τελικές πάσες. Για τους Γερμανούς, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν επιθετικά στην τέταρτη περίοδο ( 11 μόλις πόντους) ο Βλάντιμιρ Λόυσιτς προσπάθησε, είχε 21 πόντους, αλλά δεν ήταν αρκετοί  ώστε να αποφύγει την ήττα η ομάδα του. Πλέον οι Σέρβοι έφτασαν την Μπάγερν στις 7 νίκες, έχουν αμφότερες 7-9 ρεκόρ και συγκατοικούν στις θέσεις 9-13, μία νίκη μακριά από την όγδοη Εφές.  

 

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με καμία από τις δύο να αποκτά κάποιο σοβαρό προβάδισμα. Το κύριο στατιστικό της εικόνας της αναμέτρησης έως εκείνο το σημείο, ήταν οι έξι εναλλαγές στο προβάδισμα. Το σκορ της πρώτης περιόδου λοιπόν ήταν 20-21 υπέρ των Γερμανών. Στις αρχές δευτέρου δεκαλέπτου η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι πήρε ένα προβάδισμα εφτά πόντων (22-29), οι Σέρβοι απάντησαν στη συνέχεια με καταιγισμό τριπόντων. Πέτυχαν συνολικά πέντε τρίποντα και πήραν ξανά το προβάδισμα. Oι «Βαυαροί» δεν έμειναν όμως άπραγοι. Με τα επιθετικά ριμπάουντ (11-6) ανανέωσαν αρκετές επιθέσεις και με «αιχμή» του δόρατος τον Βλάντιμιρ Λόυσιτς έμειναν κοντά στο σκορ. Ο Σέρβος φόργουορντ μαζί  με τον Ουάιλερ Μπάμπ είχανε από 11 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους ο Κάλινιτς είχε 10, με το ημίχρονο να κλείνει στο 46-45. Στην επανάληψη είχαμε την ίδια εικόνα. Αλλαγές στο προβάδισμα και τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη. Οι Νίκολα Κάλινιτς και Βλάντιμιρ Λούσιτς συνέχισαν να αποτελούν τους κύριους πρωταγωνιστές επιθετικά. Η τρίτη περίοδος βρήκε τους φιλοξενούμενους στο +2 (65-67) ενώ τα τελευταία δέκα αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον. Στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο ο Ερυθρός «έσφιξε» την άμυνά του και οδήγησε την Μπάγερν σε κακές επιλογές στην επίθεση. Με καλάθι του Μίτροβιτς (9 πόντους, 8 ασίστ) ξέφυγε για πρώτη φορά για οχτώ (78-70) πόντους τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, αλλά αυτό ωφέλησε τον Αστέρα που κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να μειώσουν με τρίποντο του Γιάραμαζ τρία δευτερόλπετα πριν το τέλος.

ΑΘΟΡΥΒΟΣ: Λούκα Μίτροβιτς. Ο Σέρβος φοργουορντ δεν έσπασε τα "κοντέρ" στο σκοράρισμα, ωστόσο ήταν καθοριστικός σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Σημείωσε 9 πόντους, έκανε 3 κλεψίματα, ενώ μοίρασε 8 τελικές πάσες πράγμα σπάνιο για παίχτη του ύψους του, 2,06. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σίγουρα τα 10 τρίποντα συνέβαλλαν τα μέγιστα στη νίκη, όμως ο Αστέρας έπαιξε ομαδικά, "γυρισε" την μπάλα στην επίθεση, καθώς τελείωσε την αναμέτρηση με 19 ασίστ. Στον αντίποδα οι «Βαυαροί» κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (31-21) είχαν οχτώ παραπάνω επιθετικά, ωστόσο το χαμηλό ποσοστό στα σουτ εντός πεδιάς (45%) δεν βοήθησε ώστε να αξιοποιήσει αυτή την υπεροχή τους.

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ