23.2 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Ερ.Αστέρας-Ζενίτ 76-80: Ανατροπή, παράταση και συνέχεια στο σερί (pic, vids)

Όλη η σεζόν ως τώρα χαρακτηρίζεται για τη Ζενίτ από μικρά ή μεγάλα, θετικά ή αρνητικά σερί. Ένα θετικό σερί «τρέχει» πλέον η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ που πέρασε από το Βελιγράδι με το 80-76 επί του Ερυθρού Αστέρα στην παράταση. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης που με ρεκόρ 12-6 είναι μέσα στην τετράδα. Τα κατάφερε επιστρέφοντας μάλιστα από το -9 του 32ου λεπτού (59-50).


Μία εβδομάδα μετά την ήττα της στον πόντο από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερυθρός Αστέρας έχασε μία ακόμη ευκαιρία για μία νίκη επί ενός μεγαλύτερου αντιπάλου, που θα του επέτρεπε να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την οχτάδα. Με ρεκόρ 7-1 αρχίζει πια να απομακρύνεται από τις προνομιούχες θέσεις.

 

 

Η πρώτη περίοδος είχε μια εικόνα που παρέπεμπε σε δύο διαφορετικούς αγώνες. Με εννιά πόντους του Όστιν Χόλινς ο Ερυθρός Αστέρας κυριάρχησε στο πρώτο πεντάλεπτο προηγούμενος με 18-10 αλλά το τάιμ άουτ του Πασκουάλ λειτούργησε αφυπνιστικά για τη Ζενίτ που άλλαξε πλήρως την εικόνα της. Με τον Μπίλι Μπάρον να δημιουργεί –είχε πέντε ασίστ- οι Ρώσοι έκαναν ένα σερί 19-3 στο δεύτερο πεντάλεπτο και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 29-21.

 


Οι Σέρβοι βελτίωσαν την αμυντική τους συμπεριφορά στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου γεγονός που τους επέτρεψε να πλησιάσουν στους δύο (33-35 στο 14’) και στον έναν πόντο (37-38 στο 16’). Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ και τη Ζενίτ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το ισχνό +2 (42-44) παρότι είχε ποσοστά για Όσκαρ αφού εκτέλεσε με 80% στα δίποντα και 56,3% στα τρίποντα! Η εξήγηση της μικρής διαφοράς ερχόταν από τα 10 λάθη της ενώ οι Σέρβοι είχαν μόλις δύο.

 

 

 

Η τρίτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στον Ερυθρό Αστέρα. Στην πραγματικότητα η Ζενίτ ήταν σαν να μην μπήκε καν στο παρκέ, αφού σημείωσε μόλις έξι πόντους! Έτσι οι γηπεδούχοι κάνοντας τα στοιχειώδη βρέθηκαν προηγούμενοι με επτά πόντους (57-50). Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης από τα τρομερά ποσοστά του ημιχρόνου είχε στην τρίτη περίοδο 1/4 βολές, 1/9 δίποντα και 1/4 τρίποντα!

 

 

Ο Μπίλι Μπάρον όμως φρόντισε να βάλει τη Ζενίτ και πάλι στο παιχνίδι. Σημειώνοντας τους επτά από τους 10 πρώτους πόντους της στην τέταρτη περίοδο, την έστειλε στο -3 (63-60). Έτσι δεν αποφεύχθηκε το θρίλερ αφού τρία λεπτά πριν το τέλος υπήρξε ισοπαλία στους 65 και στο 1:38 στους 67 πόντους. Με βολές του Μίτροβιτς από τη μία και δίποντο του Λόιντ –σημείωσε τους πρώτους πόντους του στα 37’’ από το τέλος- υπήρξε νέα ισοπαλία στους 69 πόντους. Ο Κάλινιτς αστόχησε σε τρίποντο όπως και ο Ουόλτερς μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Έτσι το ματς πήγε στην παράταση.

 

Στο επιπλέον πεντάλεπτο, η Ζενίτ ήταν διαρκώς μπροστά (69-71, 72-74, 74-77) και με βολές του Λόιντ στα 25’’ «αγκάλιασε» τη νίκη προηγούμενη με 79-74. Ο Ουόλτερς «έγραψε» το 76-79 στα 10’’ αλλά ο Μπάρον με μία βολή τελείωσε το παιχνίδι.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Η Ζενίτ είχε πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές με κορυφαίο όλων τον Μπίλι Μπάρον που ειχε 25 πόντους, 2/3 βολές, 4/4 δίποντα, 5/9 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, έξι ασίστ, πέντε κερδισμένα φάουλ και 30 ranking.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μόνο στην εις βάρος της διαφορά λαθών μπορεί να αποδοθεί το γεγονός ότι το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και πήγε στην παράταση. Η Ζενίτ έκανε 16 έναντι μόλις πέντε του Ερυθρού Αστέρα που τον οδήγησε σε ένα επιμέρους σκορ 25-6 από λάθη. Πώς νίκησε η ομάδα του Πασκουάλ; Εκτέλεσε καλύτερα στα δίποντα (62,1% έναντι 52,5%) και πολύ καλύτερα στα τρίποντα (41,4% έναντι 28%).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ


Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ