21.3 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Ερ.Αστέρας-Βιλερμπάν 73-67: Ο Κάλινιτς της «έφραξε» το δρόμο (pics,vids)

Σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με χαμηλό σκορ, ο Αστέρας επέβαλε τον ρυθμό του και πήρε την νίκη με 73-67, απέναντι στη Βιλερμπάν στο Βελιγράδι. Ο Νίκολα Κάλινιτς ήταν εντυπωσιακός επιθετικά με 22 πόντους. Η φοβερή άμυνα των γηπεδούχων ανάγκασε τους φιλοξενούμενους στην χαμηλότερη συγκομιδή τους φέτος σε πόντους, παρόλο το 17-5 σερί τους στο τέλος. Ο μόνος που διασώθηκε για τους Γάλλους ήταν ο Γιουσουφά Φαλ με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο έμεινε άποντος με 2 ριμπάουντ και ένα μπλοκ.Ήττα μετά από τρεις σερί νίκες για την Βιλερμπάν, που έχει πλέον 6-3 ρεκόρ, ενώ ο Αστέρας έφτασε στο 4-5 και κρυφοκοιτάζει τις θέσεις της οχτάδας.

Στην κατάμεστη Aleksandar Nikolic Hall, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς μπήκε με φοβερή διάθεση και στις δύο πλευρές του παρκέ, βάζοντας δύσκολα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης στη Βιλερμπάν. Μέσω της άμυνας τους λοιπόν, οι γηπεδόυχοι απέσπασαν μια διαφορά 9 πόντων στην πρώτη περίοδο, με το σκορ να είναι στο 18-9. Στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Αστέρας συνέχισε να επιβάλλει τον ρυθμό του, προσπαθώντας να ανακόψει το γρήγορο τέμπο στο οποίο αρέσκεται η Βιλερμπάν, με τον Κάλινιτς να έχει 10 πόντους σε αυτό το διάστημα. Οι φιλοξενούμενοι όμως, αργά και σταθερά άρχισαν να βρίσκουν λύσεις επιθετικά, κυρίως με τον Ουίλιαμ Χάουαρντ ( 7 πόντους στην 2η) και να κλείνουν το ημίχρονο στο -1 με το ταμπλό να γράφει το χαμηλό 33-32. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πραγματική μάχη με δυνατές και σκληρές μονομαχίες. Αυτό οδήγησε σε ένα άναρχο μπάσκετ εκατέρωθεν, με τους Σέρβους να προηγούνται στο τέλος της τρίτης, με 50-45. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι να κλειδώσουν τη νίκη. Με τρία τρίποντα εκτίναξαν τη διαφορά στο +17, με τρία περίπου λεπτά για τη λήξη. Κάπου εκεί η Βιλερμπάν έκανε τη ύστατη προσπάθεια για την μεγάλη ανατροπή, με 9 πόντους του Οκόμπο, ωστόσο στο τέλος ο Κάλινιτς με δύο βολές, σφράγισε το ροζ φύλλο αγώνα για τους Σέρβους.   

 

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ: Ελί Οκόμπο. Μπορεί το φύλλο της στατιστικής να έγραψε 16 πόντους για τον Γάλλο γκαρντ, αλλά όσο η Βιλερμπάν ήταν κοντά στον Αστέρα, δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του. Είχε συνολικά 5/16 σουτ (31%) 4 λάθη και γενικά αν εξαιρέσει κανείς το τελαυταίο τρίλεπτο του αγώνα, ήταν αρνητικός. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι Γάλλοι παρόλο που κυριάρχησαν στα ριμπάουντ 37-28, είχαν τα διπλάσια λάθη (14) σε σχέση με τους γηπεδούχους,ενώ παράλληλα ήταν πολύ άστοχοι έξω απο τα 6,75 με 4/19 συνολικά και 21% ποσοστό. Στην αντίπερα όχθη ο Ερυθρός μοίρασε 20 τελικές πάσες και 8/22 (36%) τρίποντα.

 

 

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ