13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ερωτηματικά, δεδομένα και σενάρια για τον… Εθνικό Πιτίνο

Ο "γρίφος Πιτίνο" για τον Παναθηναϊκό έμοιαζε περίπλοκος, αλλά λύθηκε εύκολα λόγω πανδημίας. Για τον ίδιο λόγο όμως έχει μπλέξει η ιστορία του Αμερικανού προπονητή στην Εθνική Ανδρών αν και όσοι παρατηρούν με λογική τα γεγονότα θεωρούν ότι δύσκολα θα δουν αυτή την σχέση να έχει και επόμενο επεισόδιο πέραν της επίσημης παρουσίασής της.

Στον Παναθηναϊκό ήταν κοινό μυστικό ότι το πράγμα είχε από καιρό πάψει να... τσουλάει. Από σεβασμό προς το πρόσωπό του η ΚΑΕ διέψευδε σενάρια απομάκρυνσής του, μέχρι που έκλεισαν όλα τα αγωνιστικά και ήρθαν οι ραγδαίες εξελίξεις. Ο Πιτίνο πήγε στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε μια συμφωνία με το Αϊόνα που προφανώς και δεν έγινε σε μια μέρα, έπαιξε το επικοινωνιακό παιχνίδι στο οποίο είναι μετρ λέγοντας ότι θα γυρίσει για να ολοκληρώσει την σεζόν. Την επόμενη μέρα... αποχαιρέτισε (!) και χθες ήρθε και ο Παναθηναϊκός να κλείσει το κεφάλαιο αφού δεν είχε νόημα πια να διαιωνίζεται ένα ερωτηματικό, για μια σεζόν που δύσκολα θα συνεχιστεί.

Το "θα είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου" που είπε ο Πιτίνο περιλάμβανε και την Εθνική ομάδα μόνο που εκεί υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Κατ' αρχάς, με την Εθνική η σχέση του Πιτίνο είναι τελείως άφθαρτη, αφού δεν έχουν συνεργαστεί, δεν έχουν υπάρξει παιχνίδια ή δράση, είναι μια συμφωνία σε αναμονή. Αν εξαιρέσει κάποιος τις απαιτήσεις που εμφάνισε στην πορεία για το επιτελείο του, πολύ... αυξημένες εκ της αλλοδαπής σε σχέση με όσα είχαν συμφωνηθεί αρχικά με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και την άρνηση με την απαραίτητη επεξήγηση της ΕΟΚ, δεν υπήρξε άλλη επαφή.

Το κεφάλαιο Εθνική ο Πιτίνο όχι απλά το ήθελε αλλά... γυάλισε το μάτι του όταν εμφανίστηκε η προοπτική. Ενας άνθρωπος με καριέρα (και ζωή) σαν παραμύθι, που λογικά θα την δούμε κάποτε και ταινία (έστω... σίριαλ) δεν μπορεί να αδιαφορούσε για ένα δυνητικό κεφάλαιο παρουσίας σε Ολυμπιακούς αγώνες . Με είσοδο μάλιστα, αν τα κατάφερνε, στην πρώτη αποστολή από όλες τις χώρες την ελληνική και καθοδηγώντας εκεί το πιο "καυτό" όνομα του σπορ στα χρόνια μας, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Για το Προολυμπιακό του τέλους Ιουνίου λοιπόν, ουδείς θα εκπλησσόταν αν ο Πιτίνο ερχόταν στην Ελλάδα από τις αρχές του μήνα για να πιάσει δουλειά. Κάπου εδώ, μπαίνει η πανδημία στην ιστορία μας. Ποιος Ιούνιος, ποιό ταξίδι, ποιο Προολυμπιακό. Ολα αυτά, σήμερα που μιλάμε μοιάζουν πολύ μακρινά και μάλλον τέτοια θα μείνουν. Κι αν όντως μείνουν σχέδια επί χάρτου, μετά ο Πιτίνο του Αϊόνα θα είναι οριστικά και εκ των εξελίξεων παρελθόν.

Για την ώρα πάντως, η συμφωνία των δύο πλευρών είναι σε ισχύ, αν και μάλλον αμφότεροι γνωρίζουν ότι απλά κάποια στιγμή θα πρέπει να... αποχαιρετιστούν. Οσο για τα σενάρια διαδοχής που ήδη έχουν κυκλοφορήσει, βάσει της ίδιας λογικής είναι ανάξια έστω και σχολιασμού. Για ποια διοργάνωση, πότε, με ποιούς και πάει λέγοντας, να βγει και να κάνει επαφές η ΕΟΚ, την ώρα που η μοναδική σίγουρη διοργάνωση της Εθνικής, τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 έχουν αρχίσει με τον Θανάση Σκουρτόπουλο και το επιτελεί του να μετράει τις δύο πρώτες νίκες....



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ