24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ερυθρός…Σταυρός

Η είδηση ότι ο Ολυμπιακός δεν ταξίδεψε πλήρης στη Γερμανία, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη γιατί αυτό το γεγονός , ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι κάτι συνηθισμένο εδώ και χρόνια. Απλά εφέτος ίσως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η ατυχία των Ερυθρολεύκων που περισσότερο θα τους ταίριαζε το παρατσούκλι Ερυθρός Σταυρός...

Από την έναρξη των φιλικών μέχρι και σήμερα, δηλαδή σε ένα διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών Από τη 16άδα του Ολυμπιακού την έχουν γλυτώσει μόλις πέντε παίκτες  !

Πρόκειται για τους άτρωτους της ομάδας (και πιο τυχερούς) που έχουν επισκεφτεί το ιατρικό τιμ της ομάδας άντε για καμιά ασπιρίνη και ως εκεί. 

Με τους δύο από αυτούς να είναι οι πιτσιρικάδες, ο Βασίλης Τολιόπουλος και ο Νίκος Αρσενόπουλος που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και οι άλλοι τρεις να αποτελούνται από το τρίο του Γιώργου Μπόγρη με τους δύο Αμερικάνους, τον Χόλι Τόμπσον και τον Τζαμέλ ΜακΛίν. Στο κλειστό αυτό κλάμπ των λιγότερο άτυχων σε μια ομάδα μπαίνει και ο Κάιλ Ουίλτζερ (6ο μέλος) που όμως έχει πολύ λιγότερο χρόνο στην ομάδα. 

Ο νεαρός Καναδός αποκτήθηκε για να δώσει βοήθειες στους ψηλούς ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Κίμ Τιλί. Ο Γάλλος φόργουορντ σε μια ανύποπτη στιγμή στο ζέσταμα του αγώνα με την Μπασκόνια, ένοιωσε πόνο και αποχώρησε. Είχε υποστεί ρήξη προσαγωγού στο δεξί πόδι, ή πιο σωστά: "Απόσπαση του τένοντα μακρού προσαγωγού από την έκφυση του". Αμεση επέμβαση και υπομονή 4.5- 5 μήνες, τουλάχιατον πέρασαν ήδη δύο,

Ο δεύτερος πιο άτυχος της παρέας φυσικά ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης που εδώ και λίγες μέρες προσπαθεί να ενσωματωθεί και πάλι στην ομάδα μετά από μια απουσία δύο μηνών λόγω:

"οστεοχονδριτιδας κνημιαίου κυρτώματος" μίας πάθησης που συνήθως εμφανίζεται σε έφηβους που αθλούνται πολύ και έχει να κάνει και με την ανάπτυξη τους.  Ο Κώστας Παπανικολάου και αυτός από τους άτυχους στο ξεκίνημα στον ίδιο αγώνα που ο Τιλί τραυματίστηκε στο ζέσταμα, ο διεθνής φόργουορντ υπέστη οστικό οίδημα κάτω πόλου δεξιάς επιγονατίδας. Εχασε 1-2 αγώνες, και σε άλλους όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα αγωνίστηκε με ένεση.  Τις περισσότερες ενέσεις πάντως τις έκανε ο φίλος του ο Βαγγέλης Μάντζαρης που είχε πρηστεί το δάχτυλο του ποδιού του σε παιχνίδι με την Κύμη χάνοντας κ 

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού υπέστη κάκωση ώμου στο φιλικό με την Μπεσίκτας και έτσι δεν έχασε επίσημο παιχνίδι.

Κάτι που δεν γλύτωσε ο Δημήτρης Αγραβάνης (κάκωση έξω πλαγίου συνδέσμου αριστερού γόνατος) και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (μυικός σπασμός στον προσαγωγό) που λείπουν στα τελευταία παιχνίδια. Το πρόβλημα του Γιώργου Πρίντεζη με τη μέση του επανήλθε και είναι ένας ύπουλος τραυματισμός η μέση, ενώ θυμίζουμε πως στο ξεκίνημα της σεζόν και ενώ είχε ζεσταθεί και αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στα φιλικά, ο Μπράιαν Ρόμπερτς βγήκε νοκ άουτ για κάποιο διάστημα από θλάση στο δεξί πόδι.  Οσο για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε τον αστράγαλο, χτύπησε και στο γόνατο.

Το αποκορύφωμα είναι ότι σε εκείνη την "καταραμένη" πρεμιέρα με τη Μπασκόνια τραυματίστηκε μέχρι και μια τσιρλίντερ της ομάδας, ενώ θυμίζουμε ότι από το Μιλάνο και στο παιχνίδι με την Αρμάνι ο Team Manager  της ομάδας, ο Χρήστος Μπαφές είχε...οριζοντιωθεί μένοντας από τη μέση του !

Και να φανταστεί κανείς ότι το ευχέλαιο και ο αγιασμός είχε γίνει πολύ νωρίς εφέτος.

 

 

 

 

 

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ