15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Ερυθρόλευκο” ρεκόρ 52 εκτός έδρας αγώνων

Ούτε η βαθμολογική του θέση, ούτε η υπό αναζήτηση αγωνιστική ταυτότητα του επιτρέπουν υπερβολές στις προσεγγίσεις σχετικά με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο οι αριθμοί του χθεσινού αγώνα στο Βερολίνο ανέδειξαν επιδόσεις που ξεπερνούν τα όρια της φετινής σεζόν.

 


Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι το χθεσινό παιχνίδι με την Άλμπα ήταν το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Στατιστικά ήταν σίγουρα το καλύτερο, αφού αυτό δείχνουν οι 121 βαθμοί του στο ranking που ήταν έξι περισσότεροι από την ευρεία νίκη της πρεμιέρας επί της Βαλένθια. Ήταν όμως και το καλύτερο από τα τελευταία 52 εκτός έδρας παιχνίδια του στη διοργάνωση.

 


Στην πραγματικότητα οι 121 βαθμοί του ranking αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας εκτός έδρας επίδοση των “ερυθρόλευκων” στη σύγχρονη Ευρωλίγκα, αυτή δηλαδή του διευρυμένου format και του “όλοι εναντίον όλων”. 121 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης είχαν και στο εκτός έδρας ματς με την Μπασκόνια της πρώτης σεζόν αυτού του διαστήματος (2016-17).

 


Παράλληλα χθες ο Ολυμπιακός σημείωσε την κορυφαία επίδοση τριπόντων των τελευταίων 44 εκτός έδρας αγώνων του στη διοργάνωση. Εκτέλεσε με 51,85% και για να βρούμε καλύτερη θα πρέπει να γυρίσουμε επίσης στη σεζόν 2016-17, όταν είχε 56% (14/25) στο Καζάν κόντρα στην Ούνικς.

 


Μένοντας στα της φετινής διοργάνωσης, σε σχέση με τα τέσσερα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια του σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις του...

 


*Στην επίθεση με 15 περισσότερους πόντους από το ματς με την ΤΣΣΚΑ.

 


*Στις ασίστ έχοντας 10 περισσότερες από την προηγούμενη καλύτερη, εκτός έδρας επίδοση του. Είχε 23 ενώ στα ματς με τη Βιλερμπάν και την Μπασκόνια είχε από 13. Σε αυτά τα επίπεδα δεν έφτασε ούτε στα ματς του ΣΕΦ όπου η κορυφαία φετινή επίδοση του ήταν οι 17 των αγώνων με τη Βαλένθια και τη Ζαλγκίρις.

 


*Στις βολές αφού εκτέλεσε με 83,33% (15/18) ποσοστό σχεδόν κατά 10% μεγαλύτερο από το προηγούμενο καλύτερο του στα εκτός έδρας παιχνίδια της σεζόν (είχε 73,68% με 14/19 κόντρα στην Μπάγερν).

 


*Στα τρίποντα αφού ξεπέρασε για πρώτη φορά φέτος το 50%. Πριν το χθεσινό παιχνίδι η κορυφαία τρίποντη επίδοση των “ερυθρόλευκων” ήταν εκείνη του 47,36% (9/19) κόντρα στη Βαλένθια και χθες είχε 14/27. Πρόκειται για επίδοση που αναδεικνύει διπλό ρεκόρ, τόσο στους απόλυτους αριθμούς -πριν το Βερολίνο δεν ξεπέρασε τα εννιά εύστοχα τρίποντα- όσο και στο ποσοστό εκτελώντας με 51,85%.

 


*Στις τάπες με τρεις αφού είχε δύο κόντρα στην Μπασκόνια.

 


*Στην παραγωγικότητα μιας περιόδου με τους 30 πόντους του πρώτου δεκαλέπτου αφού η προηγούμενη καλύτερη, εκτός έδρας, επίδοση ήταν εκείνη των 27 που είχε στο δεύτερο κόντρα στην Μπάγερν. Η μεγαλύτερη της σεζόν πάντως παρέμεινε εκείνη της πρώτης περιόδου του εντός έδρας αγώνα με τη Βαλένθια στην οποία σημείωσε 31 πόντους.

 


*Στο καλύτερο επιμέρους σκορ μιας περιόδου σε εκτός έδρας παιχνίδι, με το 30-17 της δεύτερης. Είχε κάνει +10 στη δεύτερη περίοδο του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ (25-15) ενώ συνολικά κορυφαία επίδοση είναι το +15 (23-8) της δεύτερης περιόδου του εντός έδρας ματς με τη Βαλένθια.

 


*Στους περισσότερους παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων αφού είχε πέντε, ενώ πριν το χθεσινό ματς ανέδειξε τέσσερις τέτοιους στα παιχνίδια με την Μπασκόνια και την Μπάγερν.

 


*Στο ranking οι 121 βαθμοί που είναι η συνολικά η κορυφαία επίδοση του, απέχει 32 βαθμούς από την προηγούμενη καλύτερη μακριά από το ΣΕΦ καθώς είχε 89 βαθμούς στο μεγάλο “διπλό” επί της ΤΣΣΚΑ.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ