16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΕΡΤ, χορηγός και… εργόσημο συμφωνήθηκαν στον ΕΣΑΚΕ

Με τις πιο σοβαρές εκκρεμότητες που υπήρχαν να λύνονται και επίσημα στην σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ, το πρωτάθλημα της Basket League οδεύει προς το τζάμπολ του χωρίς... σκοτούρες.

Ο πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανακοίνωσε στους εταίρους σήμερα την οριστική υπογραφή της συμφωνίας με την ΕΡΤ, που θα αποφέρει 2,2 εκατομμύρια ευρώ μικτά, άρα είναι αυξημένη κατά περίπου 250 χιλιάδες ευρώ από την προηγούμενη.

Οριστική είναι η συμφωνία και με την εταιρία στοιχηματισμού Betshop, η οποία θα είναι η κεντρική χορηγός του πρωταθλήματος και θα δώσει και το όνομά της. Η συμφωνία είναι για 1+1 χρόνο, με την εταιρία να πρέπει την άνοιξη του 2019 να ενημερώσει αν θα ισχύσει και η δεεύτερη χρονιά.

Ενα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε και πάρθηκαν αποφάσεις αφορούσε στους διαιτητές. Κατ' αρχάς ο ΕΣΑΚΕ κάλυψε υπόλοιπα αμοιβών που είχαν αφήσει τα Τρίκαλα, για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. 

Ακριβώς για να μην εμφανιστούν και στο μέλλον τέτοιες καταστάσεις, αποφασίστηκε να καλύπτει τις αμοιβές κεντρικά ο ΕΣΑΚΕ, παρακρατώντας τα ποσά από τις δόσεις των τηλεοπτικών προς τις ομάδες

Από 'κει και πέρα, υπήρξε η πρόταση του προεδρείου να καλύπτουν οι ομάδες το εργόσημο και να μην το επιβαρύνονται οι διαιτητές, με το απλό σκεπτικό ότι δεν είναι πολύ λογικό να αυξκάνονται οι απαιτήσεις για βελτιωμένες διαιτησίες και να μειώνονται οι αμοιβές.

Εκεί υπήρξε διαβούλευση, αρκετές ομάδες εξέφρασαν αντιρρήσεις, άλλες και μεταξύ αυτών και όχι από τις λεγόμενες "μεγάλες", όπως ο Προμηθέας, υπεραμύνθηκαν της πρότασης του προεδρείου η οποία τελικά και ψηφίστηκε και έγινε απόφαση.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: 

"Στην σημερινή (26/9) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ εγκρίθηκε από τα μέλη η ανανέωση για δύο αγωνιστικές περιόδους, έως το 2020 της συνεργασίας με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 11 ΚΑΕ της Basket League.

Εγκρίθηκε, επίσης, η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος 2018-19, η ανανέωση των χορηγικών συνεργασιών του ΕΣΑΚΕ με την «Υδρόγειο Ασφαλιστική» και την «COSMOTE», ενώ επιλέχθηκε συνεργαζόμενη εταιρεία για την συμμόρφωση του ΕΣΑΚΕ με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation – G.D.P.R.)".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ