16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ερτέλ: « Έξτρα κίνητρο η ήττα της πρεμιέρας για εμάς»

Ο Τομάς Ερτέλ είναι από τους παίκτες που καλούνται να διευθύνουν το παιχνίδι της Γαλλίας στο παρκέ. Έμπειρος στα 28 του, με θητεία στην Ευρωλίγκα και σε ομάδες όπως η Μπασκόνια, η Αναντόλου Έφες και λίαν συντόμως η Μπαρτσελόνα, της οποίας αποτελεί πρόσφατο απόκτημα. Σε εμάς συστήθηκε νωρίς νωρίς μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρωταθλημα Νέων της Ρόδου το 2009.

Ο Γάλλος γκαρντ έχοντας δίπλα του τους Κέβιν Σεραφέν, Έντουιν Τζάκσον και Αντουάν Ντιό, είδε τον Γιώργο Μπόγρη, τον Νίκο Παππά, τον Κώστα Παπανικολάου, τον Κώστα Σλούκα και τον Βαγγέλη Μάντζαρης να σηκώνουν την κούπα. Στο παρκέ αύριο (16.30) θα βρεθούν και οι εννέα. Με τη στολή των «μεγάλων» πια και υψηλούς στόχους και για τον δεύτερο αγώνα τους στο Ευρωμπάσκετ 2017.

«Δεν νομίζω πως υπάρχει εύκολος αγώνας απέναντι στην Ελλάδα», υπογραμμίζει με το... καλημέρα και σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει για να το λέει: «Πιστεύουμε πως το κλειδί θα είναι να σταματήσουμε τον Μπουρούση και γενικότερα τη γραμμή των ψηλών, αλλά θα είναι λάθος να εστιάσουμε μόνο εκεί. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες σε όλες τις θέσεις που πρέπει να σταματήσουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη.»

Ο Ερτέλ δεν πιστεύει πως η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι βαρόμετρο αν και «σίγουρα είναι πιο αδύναμη η ελληνική ομάδα χωρίς αυτόν. Παραμένει όμως μια εξίσου πολύ καλή ομάδα παρά την απουσία του και μια ομάδα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μπορέσεις να την νικήσεις.»

Η Ελλάδα μπήκε στο Ευρωμπάσκετ με νίκη, σε αντίθεση με τη Γαλλία, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που φαίνεται να υπολογίζει ιδιαίτερα ο Ερτέλ, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον αυριανό αγώνα: «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα μείνουμε στην ήττα και πως θα τη χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά μπαίνοντας στο παρκέ. Ελπίζω πως για εμάς θα είναι έξτρα κίνητρο.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ