18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ερνανγκόμεζ: «Δεν υπάρχει πρώτη και δεύτερη ομάδα»

Μία είναι η Εθνική Ισπανίας, είτε σε αυτήν αγωνίζονται παίκτες από το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα είτε όχι, σύμφωνα με το Χουάντσο Ερνανγκόμεζ.

Ο 22άχρονος φόργουορντ των Ντένβερ Νάγκετς δεν κατάφερε να δώσει το παρών στους πρώτους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, εξαιτίας των υποχρεώσεών του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εν όψει του τρίτου «παραθύρου», που θα γίνει το διάστημα 28 Ιουνίου-2 Ιουλίου, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής την προεπιλογή.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στην εφημερίδα «Marca»: «Είναι όνειρο για εμένα να αγωνιστώ με την εθνική ομάδα της Ισπανίας σε αυτούς τους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Η Εθνική είναι η πιο σημαντική από όλες τις ομάδες. Έτσι, τόσο για εμένα όσο και για την οικογένειά μου η Εθνική είναι πάνω από όλα. Είναι τεράστια τιμή. Εάν μπορέσω, φυσικά και θα είμαι παρών στα "παράθυρα". Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Εάν ο κόουτς Σκαριόλο θέλει να με καλέσει, εγώ θα είμαι πάντα διαθέσιμος για την Εθνική, αρκεί να μπορώ να αγωνιστώ».

Οι Ίβηρες έχουν κάνει έως τώρα το «τέσσερα στα τέσσερα» στον Α’ Όμιλο της Ευρωπαϊκής Ζώνης, αν και αγωνίστηκαν με σημαντικές απουσίες στα πρώτα δύο «παράθυρα». Ο γεννημένος στη Μαδρίτη Χουάντσο Ερνανγκόμεζ επεσήμανε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι ένα, ασχέτως του εκάστοτε ρόστερ του. «Δοξάζω το Θεό, είμαι πολύ ευτυχισμένος που αποτελώ κομμάτι αυτής της οικογένειας. Φέτος, οι παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ δεν είχαν τη δυνατότητα να παίξουν στα "παράθυρα", αλλά οι υπόλοιποι παίκτες που κουβάλησαν το φορτίο έκαναν καταπληκτική δουλειά. Δεν υπάρχει Ομάδα Α και Ομάδα Β. Είμαστε ένα γκρουπ παικτών που έχουν ταλέντο να αγωνιστούν σε αυτό το υψηλό επίπεδο», εξήγησε.

https://www.youtube.com/watch?v=61fwcsAY7NU



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ