21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ερικ Γκριν στο Basketa.gr: “Στην Φενέρ κανείς δεν ψάχνει για δικαιολογίες”! (vid)

Ο αμερικανός γκαρντ της Φενέρμπαχτσε μίλησε στο Basketa.gr για τον τίτλο που του στέρησε η τουρκική ομάδα την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στο Φάιναλ Φορ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και αποθεώσε τους οπαδούς της νυν ομάδας του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

- Ερικ, η παρουσία σου στην Τουρκία και την Φενερμπαχτσέ συνδυάζεται με την επιστροφή του στα φάινσλ φορ της Ευρωλίγκας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στο Φάιναλ Φορ. Η Φένερμπαχτσε είναι μία σπουδαία ομάδα, ένας εξαιρετικός οργανισμός με μεγάλη νοοτροπία νικητή. Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Φάιναλ Φορ και ελπίζω ότι αυτή τη φορά να μπορέσω να σηκώσω το τρόπαιο. Την πρώτη μου φορά έχασα τον τίτλο από τα παιδιά που τώρα είναι συμπαίκτες μου. Αρα θα ήταν υπέροχα να πάρω το τρόπαιο με τη Φενέρμπαχτσε».


- Τερματίσατε πρώτοι στην κανονική περίοδο. Όμως θα σας λείψουν οι Λοβέρν και Ντατόμε στο Φάιναλ Φορ και οι Κάλινιτς και Βέσελι είναι αμφίβολοι. Μήπως όλα αυτά σας καθιστούν από φαβορί αουτσάιντερ για το τρόπαιο;
«Δε θα έλεγα ότι είμαστε αουτσάιντερ. Οι απουσίες που είχαμε οδήγησαν κάποιους άλλους παίκτες να πάρουν τη θέση τους και να βοηθήσουν την ομάδα. Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Έχουμε πολλά παιδιά που μπορούν να παίξουν στη θέση των δύο συμπαικτών μας που έχουν τεθεί εκτός. Σίγουρα θα μας λείψουν πολύ. Θεωρώ, όμως, ότι κάποιοι αλλοι θα καλύψουν το κενό τους, θα κάνουν καταπληκτική δουλειά όταν θα χρειαστούν και θα πάρουμε τον τίτλο».


- Αντιμετωπίσατε σημαντικούς τραυματισμούς και στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Τι ήταν αυτό σας βοήθησε να τερματίσετε πρώτοι παρά τις αντιξοότητες;
«Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Όμως δεν χωράει αμφιβολία ότι θα μας λείψουν τόσο ο Λοβέρν όσο και ο Ντατόμε. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού μας, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Και οι τραυματισμοί είναι στο παιχνίδι. Γι’ αυτό δεν χωρούν δικαιολογίες και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη την Παρασκευη και με μία ακόμα νίκη την Κυριακή να σηκώσουμε το τρόπαιο».


- Σας έχει μιλήσει καθόλου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τα πλάνα του για το Φάιναλ Φορ;
«Δε μας έχει πει τίποτα ακόμα. Περιμένει όμως από εμάς να βγούμε στο παρκέ και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ξέρουμε τι σημαίνει να παίζεις στο Φάιναλ Φορ. Ξέρουμε τη σημασία αυτών των παιχνιδιών. Για να βρεθούμε εδώ που είμαστε δουλέψαμε πολύ σκληρά όλη τη σεζόν. Αρα θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Αυτά είναι τα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν και δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς από το να παίξουμε ακόμα πιο σκληρά. Οφείλουμε να τα δώσουμε όλα εδώ που φθάσαμε».


- Θα είναι η έβδομη φορά που θα παίξετε κόντρα στην Έφες φέτος. Πως περιμένεις να εξελιχθεί ο τουρκικός εμφύλιος στον πρώτο ημιτελικό;
«Σίγουρα οι αναμετρήσεις μας με την Έφες έχουν το δικό τους χαρακτήρα. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς χωρίς αμφιβολία. Ξέρουμε ότι παίζουν πολύ σκληρά. Στα τελευταία τους παιχνιδια απέδωσαν πολύ καλά και θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε η καλύτερη τουρκική ομάδα από τις δύο. Είναι σπουδαίο για το τουρκικό μπάσκετ ότι θα παίξουν δύο ομάδες στο Φάιναλ Φορ, αλλά στο τέλος μόνο μία θα επικρατήσει. Ελπίζω αυτή να είμαστε εμείς».


- Μια επικράτηση επί της Έφες στον ημιτελικό θα δώσει επιπλέον χάρα στους οπαδούς σας που θα ταξιδέψουν στη Βιτόρια για να σας στηρίξουν.
«Η Φενέρμπαχτσε έχει τους καλύτερους οπαδούς χωρίς καμία αμφιβολία. Οι οπαδοί μας ταξιδεύουν παντού για να μας υποστηρίξουν. Είναι απίστευτη η ενέργεια και η βοήθεια που μας δίνουν. Το εκτιμούμε απεριόριστα και τους αγαπάμε πολύ. Θα τα δώσουμε όλα γι’αυτούς».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ