23.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Εργοστάσιο» ανάδειξης προπονητών ο Κολοσσός

Οι εποχές στις οποίες οι Έλληνες προπονητές αποτελούσαν μειοψηφία στους πάγκους της Basket League μοιάζουν μακρινές. Δεν είναι τυχαίο ότι στη σεζόν που πέρασε μόνον ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά εμπιστεύτηκε ξένο προπονητή (Ρικ Πιτίνο). Απόδειξη αυτής της μεταστροφής αποτελεί ο Κολοσσός που σε όλη την ιστορική διαδρομή του στην κατηγορία, πορεύεται αποκλειστικά με Έλληνες προπονητές. Ο Ηλίας Καντζούρης του οποίου την πρόσληψη ανακοίνωσε σήμερα, θα γίνει ο 14ος στην ιστορία της ομάδας.

 


Αυτή η ιστορία άρχισε να γράφεται από τον Βασίλη Φραγκιά που ήταν αυτός με τον οποίο εμφανίστηκε ο Κολοσσός στην παρθενική παρουσία του στην κατηγορία, το 2005-06. Το 0-3 με το οποίο μπήκε όμως τον οδήγησε στην έξοδο. Δεν είπε όμως αντίο αφού ακολούθησαν ακόμη δύο περάσματα του από τη Ρόδο που τον καθιστούν τον μόνο με τρεις θητείες στο τιμόνι του Κολοσσού τον οποίο κοουτσάρισε στην πιο πετυχημένη σεζόν της ομάδας το 2011-12 και στο δεύτερο μισό της σεζόν 2012-13.

 


Εκτός του Φραγκιά, ο μόνος με δύο τουλάχιστον δύο θητείες ήταν ο Άρης Λυκογιάννης που αποχώρησε φέτος όντας ο πρώτος που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό αγώνων στον πάγκο του Κολοσσού που αποδείχτηκε ομάδα που αναδεικνύει προπονητές.

 


Μέσα από τη Ρόδο δεν άρχισαν την καριέρα τους αλλά σίγουρα έβαλαν τα ονόματα τους στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χάρτη. Προπονητές που στην πορεία «άνθισαν» προπονητικά και έλαμψαν στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που στη συνέχεια βρέθηκε στον Πανιώνιο, στον Ολυμπιακό και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Δημήτρης Πρίφτης που μετά τον Κολοσσό καθιερώθηκε μέσω του Άρη και μάλιστα είναι ο πρώτος σε αγώνες Πρωταθλήματος στη μετά-Ιωαννίδη εποχή και βέβαια ο «100άρης» με τους «θαλασσί» Άρης Λυκογιάννης.

 


Η λίστα των 13+1 (με την προσθήκη πια του Ηλία Καντζούρη) προπονητών που δούλεψαν στον Κολοσσό...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ