28 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Επόμενος στόχος του Ολυμπιακού ο ΜακΚόλουμ

Την προσοχή του στην περιφέρεια στρέφει και πάλι ο Ολυμπιακός μετά την κάλυψη του κενού του Κεμ Μπιρτς με τον Τζαμέλ ΜακΛιν.

Πρώτος στόχος των "ερυθρόλευκων" παραμένει ο Έρικ ΜακΚόλουμ. O 29χρονος γκαρντ αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό την δεδομένη στιγμή. Μπορεί να μην συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις που ψάχνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τις επιθετικές του αρετές αλλά και τις αμυντικές αδυναμίες του να είναι γνωστές, ωστόσο ο τεχνικός των Πειραιωτών βλέπει μια πολύ καλή λύση στο πρόσωπο του ΜακΚόλουμ.

Οι δύο είχαν συνεργαστεί στον Πανιώνιο την περίοδο 2013-14, κατά την οποία ο Αμερικανός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ τόσο στην Basket League (17,9π.) όσο και στο EuroCup (20.2), διοργάνωση που κατέκτησε ο ΜακΚόλουμ το 2016 με την φανέλα της Γαλατάσαραϊ ενώ ήταν και ο MVP του θεσμου. Μετά από το πέρασμά του στην Κίνα, ο ΜακΚόλουμ επέστρεψε τον Μάρτιο για να ολοκληρώσει την σεζόν και πάλι στα χρώματα της "τσιμ-μπομ".

Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει της επαφές του με τον παίκτη, προτείνοντας του συνεργασία για 1+1 χρόνια. Ισπανικά δημοσιεύματα τον ήθελαν στο στόχαστρο της Ουνικάχα Μάλαγα, την ώρα που η πόρτα της Κίνας παραμένει ανοικτή, επιλογή που έκανε και ο Άαρον Τζάκσον. Το δέλεαρ της Ευρωλίγκας είναι μεγάλο, ακόμα και με το νέο φορμάτ, όπου οι παίκτες παίζουν σε πρωτάθλημα 30 αγώνων. Αν οι "ερυθρόλευκοι" καλύψουν και τις απαιτήσεις του ΜακΚόλουμ τότε οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί.

Με δεδομένη την αποχώρηση του Έρικ Γκριν, στον οποίο ο Ολυμπιακός πρέπει να απαντήσει μέχρι τις 15 Ιουλίου, το ρόστερ των Πειραιωτών θα έχει υποστεί ριζική ανανέωση όσον αφορά τους ξένους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ