20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Επτά χρόνια φαγούρας στον… κάμπο

Η Λάρισα επιστρέφει στην Α1 Ανδρών. Και επιστρέφει με ντέρμπι νεοφώτιστων για την πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League. Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος και ο Πανιώνιος Βίκος Cola θα αναμετρηθούν αύριο (7/10, 17.00) στο ΕΑΚ Νεάπολης μετά από επτά χρόνια απουσίας των Θεσσαλών από την κατηγορία των μεγάλων, καθώς η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ομάδα της πόλης στην Α1 ήταν η περίοδος 2009-10 με την Ολύμπια. Η απουσία του Πανιωνίου ήταν συντομότερη, καθώς επιστρέφει μετά από δύο χρόνια. Τελευταία φορά πάντως που ταξίδεψε στη Λάρισα για αγώνα ήταν στις 17 Φεβρουαρίου 2010, φεύγοντας νικητής με το 67-62 επί της Ολύμπιας.

Οι αριθμοί αυτοί δεν είναι και οι μοναδικοί που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν και σε ατομικό επίπεδο αρκετά στοιχεία που αξίζει να σημειώσουμε, όπως τα παρουσίασε ο ΕΣΑΚΕ.

 

*Δύο χρόνια έλειψε από την κατηγορία και ο Μανώλης Παπαμακάριος που μπορεί να συνδυάσει την επιστροφή του με δύο ατομικά επιτεύγματα. Θα κάνει την 427η εμφάνιση του στη Stoiximan.gr Basket League και με αυτήν θα γίνει ο 9ος στην ιστορία της ξεπερνώντας τον Γιώργο Σιγάλα. Παράλληλα, με δύο εύστοχα τρίποντα θα γίνει ο 7ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που θα φτάσει τα 500 ενώ αν σημειώσει τρία θα «πιάσει» στην 7η θέση της σχετικής λίστας τον Μίλαν Τόμιτς.

Νώντας Παπαντωνίου απέχει πέντε πόντους από τους 1.000 στην κατηγορία.

*Με δύο ασίστ ο Ρόλαντ Σάφτενααρ θα φτάσει τις 98 στην καριέρα του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Γιώργος Καλαφατάκης θα κοουτσάρει τον Πανιώνιο Βίκος Cola για πρώτη φορά από τις 31 Οκτωβρίου 2004 (Άρης-Πανιώνιος 84-70). Είχε αναλάβει και το 2014 αλλά αποχώρησε πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.

*Τη φανέλα του Πανιωνίου Βίκος Cola θα φορέσει για μια δεύτερη θητεία ο Τόνι Γουντς (έπαιξε σε 17 ματς της σεζόν 2014-15). Με δύο εύστοχες βολές ο Αμερικανός σέντερ θα φτάσεις τις 100 στην ελληνική λίγκα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ