25.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιτέλους… ανάσα για Χίμκι

Η Χίμκι έχασε στις λεπτομέρειες αρκετά ματς στις προηγούμενες αγωνιστικές της Ευρωλίγκα και, αυτή την φορά, με τους Αλεξέι Σβεντ και Τζόρνταν Μίκι εγγυητές... βρήκε την Μπουντούτσνοστ για να «εκτονωθεί» με 85-69 και να πάρει τη δεύτερη νίκη της στην φετινή Ευρωλίγκα, ελπίζοντας πως, κάπως έτσι, θα ξεκινήσει την αντεπίθεσή της.

Το παιχνίδι

Οι λύσεις ήταν αρκετές και από τις δύο πλευρές στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Από τη μία πλευρά, η Χίμκι έβρισκε «πάτημα» σε αρκετούς, ξεκινώντας από Σβεντ-Βιάλτσεφ και στη συνέχεια τον Μίκι, ενώ οι Μαυροβούνιοι απαντούσαν κυρίως με τους ψηλούς τους, εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα των Όμιτς και Κλαρκ. Όλα κινήθηκαν στην ισορροπία και οι παίκτες του Μπαρτζώκα, μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές στο προβάδισμα, ήταν μπροστά με 18-17 στην πρώτη περίοδο. 

Κρόκερ και Σβεντ έδωσαν με μακρινά σουτ το «σύνθημα», ώστε η ρωσική ομάδα να αρχίσει να ξεφεύγει στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το πρώτο «ξέσπασμα» οδήγησε σε διαφορά εννέα πόντων μέσα σε τέσσερα λεπτά, με καλάθι του Ζουμπκόφ (31-22), με τον ίδιο και τον Μίκι να κάνουν φοβερή δουλειά στη ρακέτα και, κάπως έτσι, να εξασφαλίζουν την κυριαρχία του υπόλοιπου συνόλου, με τα νέα τρίποντα των Μάρκοβιτς και Σβεντ να οδηγούν σε ένα φαινόμενο ως ασφαλές +15 για το ημίχρονο (45-30).

Την ώρα, που οι Κλαρκ και Όμιτς έμοιαζαν να παλεύουν μόνοι τους για την Μπουντούτσνοστ, μήπως αντιστραφεί το κλίμα, ο Σβεντ και οι... συν αυτώ, είτε από την πρώτη είτε τη δεύτερη πεντάδα του Μπαρτζώκα, έβρισκαν τον τρόπο για να αυξηθεί η διαφορά ακόμη και στο +17, με τον ηγέτη της Χίμκι να σημειώνει από τη γραμμή των βολών το 61-44. Ο Νίκολιτς σκόραρε δύο τρίποντα, για να βοηθήσει τους προαναφεθέντες συμπαίκτες του και οι φιλοξενούμενοι, τουλάχιστον, κατάφεραν να μειώσουν στο -11, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο (65-54).

Ο Κλαρκ μείωσε για πρώτη φορά σε μονοψήφιο νούμερο με την έναρξη της τελευταίας περιόδου (65-56), αλλά ο Σβεντ και ο Μίκι ήταν ξανά εκεί για να... κόψουν τον αέρα των αντιπάλων τους, που στο μεταξύ είχαν χάσει πολλές ευκαιρίες να μειώσουν περισσότερο με διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ, με το +17 στα περίπου τρία λεπτά από το τέλος να καθορίζει τον νικητή (77-60). Αυτό επιβεβαιώθηκε, με τους Μποστ-Μόνια να παίρνουν τη σκυτάλη και να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα, για ένα άνετο + για την Χίμκι.

Δεκάλεπτα: 18-17, 45-30, 65-54, 85-69

ΔΙΔΥΜΟ ΓΚΑΝΙΑΝ: Ο Αλεξέι Σβεντ επανήλθε... σαν να μην πέρασε μια μέρα, μετά την απώλεια του στο ματς με τη Ρεάλ, οδηγώντας την Χίμκι με 22 πόντους (1/3 δ., 4/9 τρ., 8/8 β.), επτά ριμπάουντ και ισάριθμες βολές, αλλά ακόμη πιο αξιοσημείωτη είναι η άνοδος του Τζόρνταν Μίκι, που είναι διαρκής και επιβεβαιώθηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι, έχοντας 17 πόντους με οκτώ ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μια καλή βραδιά σε σουτ εντός παιδιάς (56.3% στα δίποντα/40.7% στα τρίποντα έναντι 40% και στους δύο τομείς) ήταν αρκετοί για την Χίμκι, ώστε να επικρατήσει, σε ένα ματς όπου δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά ούτε στις κατοχές, μήτε στο συσχετισμό ασίστ/λαθών.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ