13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιστροφή στο μέλλον για τον Ολυμπιακό

Τέτοιες μέρες, ξυπνούν ευχάριστες μνήμες στον Ολυμπιακό καθώς σαν σήμερα, το 2012, είχε σημειώσει το έπος της Πόλης και την επική ανατροπή στον τελικό της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ σαν χθες, το 2013, είχε κάνει το back to back στους ευρωπαϊκούς τίτλους με το θρίαμβο του Λονδίνου και τη νίκη στον τελικό επί της Ρεάλ Μαδρίτης, .
Μάλιστα το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι ο Βασίλης Σπανούλης συμπεριλήφθηκε στη κορυφαία ομάδα της δεκαετίας (2010-2020) στην Ευρωλίγκα.
Ολα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία τη συγκεκριμένη στιγμή που ο οργανισμός αυτής της ομάδας δείχνει και πάλι να λειτουργεί στα πιο υγιή πλαίσια (τηρουμένων πάντα των συνθηκών και των αναλογιών) και μάλιστα κινείται αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι «σκανάροντας» στόχους.
Πράγματι ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή εν μέσω πανδημίας, προχωράει σε έναν πρώτο σχεδιασμό της νέας περιόδου με πλάνο και σχέδιο (και φυσικά όνειρα) ώστε να μπορέσει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στις προκλήσεις της νέας σεζόν όποτε και όπως αυτή αρχίσει.
Είναι ιδανική συγκυρία ότι στην πιο λαμπρή εβδομάδα αναμνήσεων και βραβεύσεων, οι Ερυθρόλευκοι δείχνουν και έχουν και πάλι έντονο (λειτουργικό) ρυθμό με αρκετά από τα ονόματα υποψήφιων παικτών που παρελαύνουν από τα μεταγραφικά σενάρια (έστω σε επίπεδο ενδιαφέροντος κάποιοι) των Ερυθρόλευκων να είναι ιδιαίτερα δελεαστικά.
Με κορυφαίο φυσικά αυτό ενός δικού τους παιδιού του Κώστα Σλούκα, που ναι έχει (ακόμα) συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε αλλά όλα είναι ανοιχτά με την κατάσταση που επικρατεί στην τουρκική ομάδα.
Το ενδιαφέρον (το οποίο μπορεί να υποστηριχτεί και οικονομικά και εδώ είναι το σημαντικό κομμάτι) δεν είναι φιλολογικό αφού τόσο ο κόουτς Μπαρτζώκας όσο και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι βλέπουν στ πρόσωπο του Κώστα Σλούκα τον επόμενο ηγέτη της ομάδας όταν με το καλό (και όταν αυτός κρίνει) κρεμάσει τη φανέλα με το Νο 7, ο κορυφαίος παίκτης της Ευρωλίγκας την τελευταία δεκαετία και ένας εκ των μεγαλύτερων θρύλων όλων των εποχών, όπως είναι ο Βασίλης Σπανούλης.
Εξ’ ου και η πρόταση στον Σλούκα θα είναι τουλάχιστον για τρία χρόνια με μακροπρόθεσμο πλάνο.
Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, σε μια χαμένη χρονιά (όπως εξελισόταν αγωνιστικά) απέδειξαν ότι συνεχίζουν να ονειρεύονται το καλύτερο για την ομάδα της καρδιάς τους και επανέφεραν στον πάγκο τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον πρώτο (θυμίζουμε) Ελληνα προπονητή που κατέκτησε Ευρωλίγκα ενισχύοντας μάλιστα και την ομάδα με κάποιους παίκτες. Επαναλαμβάνουμε σε μια χαμένη χρονιά και αυτό μετράει διπλά.
Ακριβώς γιατί άρχισαν νωρίς το «χτίσιμο» μιας νέας προσπάθειας με προοπτική.
Ο κόουτς είχε την ευκαιρία να τσεκάρει, για τα καλά, το ρόστερ της ομάδας. Να σχηματίσει τη γνώμη του για τους παίκτες που διαθέτει ήδη ο Ολυμπιακός και να καταλήξει στις αλλαγές και τις προσθαφαιρέσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν.
Ο δικός του συνδυασμός (και στην επιλογή ξένων) μαζί με τη διοίκηση αποτελεί εγγύηση ότι μπορεί να γίνει κάτι καλό χωρίς το τρελό κόστος.
Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι και πάλι προτείνοντα σοβαρές περιπτώσεις παικτών στον Ολυμπιακό καθώς στην αγορά έχει αποκαταστήσει – σε μεγάλο βαθμό – το όνομα του και την αξιοπιστία του.
Σλούκας, Ντιλέινι, Άνταμς, Γκιλ, Μπρόκχοφ, είναι κάποια από τα πιο ηχηρά ονόματα που έχουν απασχολήσει – άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο – ήδη τους Ερυθρόλευκους που έχουν έλθει σε συμφωνία με τον Χασάν Μαρτίν τον αντι-Μιλουτίνοφ καθώς ο Σέρβος ετοιμάζεται να βγάλει βίζα για τη Μόσχα.
Πρόκειται για έναν undersized σέντερ για τον οποίο εγγυάται ο κόουτς Μπαρτζώκας που είχε δώσει λίγο μετά την επάνοδό του το στίγμα.
«Με το μπάτζετ που έχουμε τώρα, το φετινό, είμαι πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα του χρόνου. Δεν θεωρώ πως θα πρέπει να δαπανήσουμε πάρα πολλά λεφτά για να φτιάξουμε καλή ομάδα. Με σωστές κινήσεις μπορούμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα για του χρόνου» είχε πει και θα το υποστηρίξει και στην πράξη με τον Ολυμπιακό να είναι και πάλι στα πάνω του.
Ακόμα και το γεγονός ότι βγήκε ως φημολογούμενη είδηση ότι οι Πειραιώτες παρακολουθούν την υπόθεση του Νικ Καλάθη (που πιθανότατα να μη συνεχίσει στον Παναθηναϊκό) δείχνει ξεκάθαρα πως έχει γυρίσει ο διακόπτης στην ομάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ