24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επιστροφή στις νίκες για Βαλένθια(vid)

Η ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι αποδείχθηκε κακή παρένθεση για τη Βαλένθια, που επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 88-82 εντός έδρας της Χίμκι, που πάλεψε, αλλά παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας.

Αστοχία και λάθη δεν επέτρεψαν σε καμία από τις δύο ομάδες να ξεχωρίσει στην αρχή, έτσι συμβάδιζαν στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου. Η Βαλένθια προσπαθούσε να επιτεθεί πιο κοντά στο καλάθι σε αντίθεση με την αντίπαλό της, που ως συνήθως σούταρε πολλά τρίποντα. Προς το τέλος της περιόδου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 16-10, όμως η Χίμκι μάζεψε γρήγορα τη διαφορά και με πρωταγωνιστή τον Μακ Κόλουμ ισοφάρισε 18-18 στο 11'.

Από εκεί και μετά, όμως, το σκηνικό άλλαξε. Η Βαλένθια έγινε πιο αποτελεσματική στην επίθεση, με τους Ουίλιαμς και Κάλινιτς να δίνουν πολλές λύσεις, και εκμεταλλευόμενη την αστοχία και τις βιαστικές επιλογές της αντιπάλου της ξέφυγε. Με σερί 10-0 προηγήθηκε 28-18 στο 15' και καθώς η Χίμκι συνέχιζε να τα... σπάει, το σκορ στο 18'30'' έγινε 40-24 με τον Ντούμπλιεβιτς να σκοράρει κι αυτός μέσα από τη ρακέτα. Στο ημίχρονο η Βαλένθια διατήρησε αυτό το καθαρό προβάδισμα (45-29).

Με δύο τρίποντα του Πρέπελιτς η Βαλένθια προηγήθηκε με διαφορά 20 πόντων στο 22' και μετά... σταμάτησε να παίζει. Έπαθε ένα άνευ προηγουμένου επιθετικό μπλακ άουτ, το οποίο η Χίμκι δεν άφησε ανεκμετάλλευτο. Με τον Μίκι να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση και τους Τίμα, Μπούκερ, Ζάιτσεφ να βοηθούν η ρωσική ομάδα έτρεξε ένα σερί 21-4 μέσα σε 7 λεπτά και στο 29' μείωσε 55-52 και μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Παρόλο που η Βαλένθια στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου με δυο καλάθια του Χέρμανσον και του Βαν Ρόσομ προηγήθηκε με 59-52.

Αυτά τα καλάθια φαίνεται πως αφύπνισαν τη Βαλένθια, η οποία σταθεροποίησε το προβάδισμά της στην τελευταία περίοδο, παρόλο που η Χίμκι πάλευε να διατηρήσει την επαφή της με το σκορ. Ο Χέρμανσον έβαλε σημαντικά σουτ και βοήθησε πολύ στη δημιουργία του παιχνιδιού της ισπανικής ομάδας, ενώ ο Ουίλιαμς και κυρίως ο Τόμπι, που ανέβηκε πολύ στο τελευταίο δεκάλεπτο, συνέβαλαν ώστε η διαφορά να μείνει σε επίπεδα ασφαλείας (78-68 στο 37').

Με τρίποντο του Μπούκερ η Χίμκι μείωσε 42'' πριν από το τέλος 80-74, αλλά δύο βολές του Χέρσμανσον στα 23'' έδωσαν οριστικό τέλος στο παιχνίδι.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Μάρτιν Χέρμανσον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση της Βαλένθια. Έβαλε σημαντικά σουτ από τη στιγμή που η Χίμκι μείωσε στους 3 πόντους και μετά, διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του, ενώ βοήθησε πάρα πολύ και στο κομμάτι της δημιουργίας. Τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 9 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βαλένθια είχε 25 ασίστ για 15 λάθη και η Χίμκι 17 ασίστ για 18 λάθη.  Η Βαλένθια είχε επίσης 18/18 βολές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ