25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιστροφή στην κανονικότητα με Λοτζέσκι

Ο Παναθηναϊκός νίκησε πολύ εύκολα το Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ με 88-64, στην επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι μετά τον τραυματισμό του.

Οι «πράσινοι» έφτασαν τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες της Basket League και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό. Στον αντίποδα, οι Κρητικοί βρίσκονται μόνοι τους στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, καθώς ακόμα δεν έχουν κάνει σεφτέ.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική, καθώς η ποιοτική διαφορά των δύο αντιπάλων ήταν πολύ μεγάλη και φάνηκε από το δεύτερο δεκάλεπτο, όταν οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν την απόδοσή τους και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουν. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα 18 πόντων (46-28) και όλα είχαν τελειώσει.

Στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ανταγωνιστικοί και μείωσαν μέχρι και στους δέκα πόντους (58-48), όμως οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 7-0 και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 67-48. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα και η κόρνα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 88-64.

Πλέον το «τριφύλλι» στρέφει το ενδιαφέρον του στο εκτός έδρας παιχνίδι της Παρασκευής (2/11) με την Μπουντούτσνοστ ενώ οι Κρητικοί θα έχουν μπροστά τους 15 ημέρες για να δουλέψουν και να βελτιωθούν, καθώς υπάρχει η διακοπή πρωταθλήματος το επόμενο Σαββατοκύριακο, λόγω των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΙΨΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ: Ο Ματ Λοτζέσκι αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη, καθώς επέστρεψε μετά τη θλάση που τον είχε ταλαιπωρήσει και μάλιστα έδειξε απόλυτα έτοιμος να βοηθήσει, αλλά και πόσο σημαντική ήταν η απουσία του. Ο «Λότζο» ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 16 πόντους και πολύ καλά ποσοστά, ενώ και οι δώδεκα παίκτες που χρησιμοποίησε ο Τσάβι Πασκουάλ σκόραραν. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ με 13.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα στον τομέα των ριμπάουντ κι αυτό τον βοήθησε σ' ένα απόγευμα στο οποίο οι παίκτες του δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι, ενώ οι «πράσινοι» είχαν καλή αναλογία στα λάθη και τις ασίστ, κάτι που δεν ίσχυσε για τους φιλοξενούμενους που υπέπεσαν σε περισσότερα σφάλματα από τελικές πάσες.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ