29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Επιστροφή στα Κανάρια για τον Μαρτίνεθ

Η αποχώρησή του από τον πάγκο της Γκραν Κανάρια μετά από μια ξεκάθαρα επιτυχημένη πορεία που έφτασε ως τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος και του Copa del Rey είχε ζητηθεί δεόντως. Αυτά το μακρινό 2014. Μια τετραετία ήταν αρκετή όπως φαίνεται για να... θαφτούν τα τσεκούρια του πολέμου και να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή του Πέδρο Μαρτίνεθ στο Νησί.

Ο Μαρτίνεθ ουσιαστικά είχε αποχωρήσει τότε από την Γκραν Κανάρια εξαιτίας μιας πολιτικής του τοποθέτησης στα social media πυ δεν άρεσαν σε μέλη της συντηρητικής παράταξης του Μαριάνο Ραχόι και σε μέλη του συμβουλίου της ομάδας. Το αποχαιρετιστήριο tweet του, μια ρήση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, μάλλον τα λέει όλα: «Για να δημιουργήσεις εχθρούς, δεν χρειάζεται να αρχίσεις έναν πόλεμο. Αρκεί να λες αυτά που σκέφτεσαι»

Έχει τις απόψεις του και δεν έχει πρόβλημα να τις εκφράσει, ακόμη και μετά από εκεινο το γεγονός. Είτε αυτές αφορούν το μπάσκετ, είτε την πολιτική και την κοινωνία. Άφησε τον πάγκο της Βαλένθια πρωταθλητής Ισπανίας και απομακρύνθηκε από αυτόν της Μπασκόνια με μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη στους περισσότερους. Ο δρόμος του δείχνει να τον οδηγεί και πάλι στην Γκραν Κανάρια, η οποία δεν βρίσκεται και στο καλύτερο φεγγάρι της, παρά τις ΄δυο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στην Ευρωλίγκα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ