21.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επιστροφή Πέσιτς στην Μπαρτσελόνα

Έναν προπονητή που της είχε προσφέρει σπουδαίες αναμνήσεις στο παρελθόν είναι έτοιμη η Μπαρτσελόνα, με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να είναι ο «εκλεκτός» για τον πάγκο της.

Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως βρέθηκε και αυτός είναι ο Σβέτισλαβ Πέσιτς. Ο Σέρβος προπονητής, συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η «El Mundo Deportivo», επιστρέφει στον πάγκο των «Μπλαουγκράνα», έχοντας θητεύσει σε αυτόν ήδη τη διετία 2002-2004, κατακτώντας την Ευρωλίγκα το 2003, που αποτέλεσε και το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της καταλανικής ομάδας και τον έθεσε σε μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία του συλλόγου.

Η «Μπάρτσα» επιστρατεύει τον πολύπειρο προπονητή, προκειμένου αρχικά να επουλώσει τις «πληγές» της, αφού τα πράγματα προχωρούν από το κακό στο χειρότερο, τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στις διοργανώσεις για την Ισπανία. Πρόκειται, άλλωστε, για μία παλιά καραβάνα των πάγκων, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του ως κόουτς το 1980 και κερδίζοντας ουκ ολίγους τίτλους συλλογικούς και διεθνείς, όπως το triple crown με την Μπαρτσελόνα το 2003, ή τα χρυσά μετάλλια με τη Γιουγκοσλαβία (Ευρωμπάσκετ 1993 ως πρώτος, Μουντομπάσκετ 2002 ως βοηθός) και με τη Γερμανία (Ευρωμπάσκετ 2001).

Ο Πέσιτς προπόνησε για τελευταία φορά στο Μόναχο, φεύγοντας από την Μπάγερν το καλοκαίρι του 2016 για λόγους υγείας, όπως είχε ο ίδιος τονίσει. Τώρα, όμως, έχει ένα νέο μεγάλο «στοίχημα» μπροστά του. Αναμένεται άμεσα, μάλιστα, στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, προκειμένου να κοουτσάρει στο προσεχές ματς με την Μπιλμπάο για την ACB.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ