18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επιστροφή με «κατοστάρα» και «μαέστρο» Σλούκα

Ο Ολυμπιακός που θέλει να βλέπει ο Γιώργος Μπαρτζώκας... είναι ξανά εδώ, με τους «ερυθρολεύκους» να κάνουν ένα πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι στη Μόσχα και να επικρατούν με 105-88 της Χίμκι, επιστρέφοντας στις επιτυχίες στην Ευρωλίγκα, με τον Κώστα Σλούκα σε εξαιρετική κατάσταση να δείχνει, ότι όταν ο ίδιος αποδίδει στα επιθυμητά επίπεδα, η ομάδα του δεν πρέπει να φοβάται.

Ο Πρίντεζης ξεκίνησε «καυτός» και ο Ολυμπιακός με δικά του μακρινά σουτ πήρε ένα αρχικό προβάδισμα στο 4-8. Ο Σλούκας τον συνεπικουρούσε στο σκοράρισμα, αλλά οι παίκτες του Κουρτινάιτις βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν, βρίσκοντας λύσεις στη ρακέτα με τον Μίκι, αλλά και... παραδόξως και τον Βιάλτσεφ, φέρνοντας σε ισορροπία το ματς, προτού ο διεθνής γκαρντ με ένα τρίποντό του διαμορφώσει το 23-26 της πρώτης περιόδου.

Ο ρυθμός είχε ανοίξει... για τα καλά και η Χίμκι μάλλον βολευόταν περισσότερο από αυτό το γεγονός, κάτι που φάνηκε, όταν ο Σβεντ... πήρε φόρα και με τη βοήθεια του εξαιρετικού Βιάλτσεφ έδωσαν το πάνω χέρι στην ομάδα τους, που στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου είχε πάρει διαφορά στο +6 (41-35). Κάπου εκεί, με τον Σπανούλη να συντονίζει, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις απαντήσεις μέχρι και στο πρόσωπο του Χαραλαμπόπουλου, με αυτό το εύρος λύσεων να «ροκανίζει» τη διαφορά και, μάλιστα, να φέρνει προβάδισμα με «βραχεία κεφαλή» στο ημίχρονο (50-51).

Ο Σλούκας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, επιστρέφοντας απο τα αποδυτήρια, σκοράροντας και μοιράζοντας το παιχνίδι εξαιρετικά για την ομάδα του, όντας εύστοχος και δίνοντας «τροφή» στους ψηλούς, με ορισμένους γκαρντ, όπως ο Χάρισον και ο Τζένκινς να δίνουν επίσης λύσεις, «ατσαλώνοντας» και την άμυνα έναντι του Σβεντ και της παρέας του. Με τον Ρώσο να μην αποδίδει καλά σε εκείνο το σημείο, η απόσταση μεγάλωσε στη μέγιστη τιμή του +14 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αφού και ο Βεζένκοφ είχε μπει στην «εξίσωση».

Με τον Μίκι να παίρνει πάνω του ορισμένες προσπάθειες, η Χίμκι προσπάθησε να μειώσει σε βαθμό να μπορεί να ελπίζει, αλλά ένα γκολ-φάουλ του Χάρισον τις έκανε να μοιάζουν τελειωμένες, «εκτοξεύοντας» τη διαφορά στο +17 (75-92). Σε κανένα σημείο, μετά, δεν υπήρξε ανησυχία, με την «κατοστάρα» να έρχεται άνετα για την επιστροφή στις επιτυχίες για τον Ολυμπιακό.

Δεκάλεπτα: 23-26, 50-51, 64-78, 88-105

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ: Όταν παίζει καλά ο Κώστας Σλούκας, ο Ολυμπιακός μπορεί να τα βάλει με κάθε αντίπαλο. Ο διεθνής γκαρντ ήταν εκπληκτικός, σκοράροντας 25 πόντους με 8/12 σουτ, ενώ μοίρασε και πέντε ασίστ, χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος σε κάτι παραπάνω από 29 λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν έχεις 10 παραπάνω κατοχές (επτά περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ και τρία λιγότερα λάθη) και πετυχαίνεις ένα ποσοστό στο 55.2% στα τρίποντα με 16 εύστοχα σουτ σε 29 δοκιμασμένα, τότε είναι πολύ δύσκολο να απειληθείς.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ