23.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Επιστροφές στο ΣΕΦ (vids, pics)

Ο Ολυμπιακός μετά από δύο αγώνες εκτός επιστρέφει στο σπίτι του. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μετά από απουσία τριών αγώνων επιστρέφει στο παρκέ. Και ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιστρέφει στο ΣΕΦ. Ολυμπιακός-Χίμκι έχουν κλείσει το ραντεβού τους για την 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο Φάληρο και όλοι περιμένουν το τζάμπολ (17/1, 21.00).

Επιστροφή στο σπίτι

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τους αγώνες με Ρεάλ Μαδρίτης και Προμηθέα Πάτρας επιστρέφουν για έναν αγώνα στο ΣΕΦ. Θα ήθελαν η επιστροφή αυτή να συνδυαστεί με νίκη, ει δυνατόν λίγο πιο... χαλαρή σε σχέση με την τελευταία τους εντός έδρας απέναντι στην Μπασκόνια. Δεν θα είναι κι εύκολο. Η Χίμκι δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση βαθμολογικά, είχε αρκετούς τραυματισμούς, αλλά σταδιακά οι απουσίες μειώνονται. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι στη μάχη της τετράδας και για να διατηρηθεί σε αυτή την κούρσα η νίκη επί των Ρώσων εντός έδρας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Επιστροφή Μίλου

Ζακ ΛεΝτέι και Γιώργος Μπόγρης κάλυψαν το κενό του Νίκολα Μιλουτίνοφ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά ο Σέρβος σέντερ είναι απαραίτητος στον Ολυμπιακό. Ο Ντέιβιντ Μπλατ σωστά σκεπτόμενος αρνήθηκε μετά την ταλαιπωρία που πέρασε με την ίωση και τη νοσηλεία στο Ιατρικό Κέντρο να τον υποβάλλει και σε μια έξτρα ταλαιπωρία με ένα ταξίδι στην Πάτρα.

Του έδωσε το χρόνο να συνέλθει και τον περιμένει πάλι αύριο στην προπόνηση πια. Είναι το βασικό σημείο αναφοράς στη ρακέτα και ο ρόλος του αναμένεται ιδιαίτερα σημαντικός. Όπως σημαντικό θα είναι ο Ολυμπιακός να συνεχίσει την κυριαρχία του στα ριμπάουντ, έναν τομέα στον οποίο είναι πρώτος στη διοργάνωση αυτή τη στιγμή.

Επιστροφή Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανεξάρτητα με το πως έφυγε από τον Ολυμπιακό και τα όσα είχαν γίνει στο πάρκινγκ του ΣΕΦ μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας, παραμένει αγαπητός στους «ερυθρόλευκους». Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, καθώς ήταν αυτός που βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας το 2013 όταν η ομάδα κατάκτησε τον τίτλο της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο, κάνοντας το back to back.

Απέναντί του θα βρει παίκτες που γνωρίζει καλά. Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Αγραβάνης, Μάντζαρης ήταν όλοι στον Ολυμπιακό όταν ήταν αυτός προπονητής. Και... εξτραδάκι: Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε προπονητή τον Coach B στην Μπαρτσελόνα.

Γνωστούς πάντως θα βρει και ο Ντέιβιντ Μπλατ στην αντίπερα όχθη: Αλεξέι Σβεντ (αν παίξει), Σεργκέι Μόνια και Εγκόρ Βιάλτσεφ ήταν παίκτες του στην Εθνική Ρωσίας και ο Μάλκολμ Τόμας στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (2012-13).

Τι έγινε στον πρώτο γύρο

Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός έκανε μια νίκη σημαντική βαθμολογικά, αλλά και νίκη ψυχολογίας. Με τόσα νέα πρόσωπα, το να καταφέρεις να νικήσεις 87-66 εκτός έδρας την Χίμκι δεν το λες κι εύκολο. Και τότε είχε και Σβεντ (34π).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κυριαρήσει στη ρακέτα με 38-20 ριμπάουντ, πήραν διψήφιο αριθμό πόντων από τους ΛεΝτέι, Στρέλνιεκς, Βεζενκοφ που ήρθαν από τον πάγκο, με τη ρώσικη ομάδα να παίρνει μόλις 2 πόντους από τους αναπληρωματικούς της!

Και παλιοί γνωστοί

Ο Στέφαν Μάρκοβιτς έχει παίξει δίπλα στον Γιάνις Τίμα στην Ζενίτ Αγιας Πετρούπολης και στον Νίκολα Μιλουτίνοφ στην Εθνική Σερβίας.

Ο Ντι Μποστ και ο Άξελ Τουπάν ήταν συμπαίκτες στην Ζαλγκίρις Κάουνας.

Λέτε να έχουμε και ρεκόρ;

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν απέχει και πολύ από το να ανέβει ακόμη περισσότερο σε μία ακόμη στατιστική κατηγορία. Χρειάζεται τέσσερα κλεψίματα για να πιάσει στην όγδοη θέση στους καλύτερους κλέφτες όλων των εποχών τον Τζέι Αρ Χόλντεν.

Ο Σπανούλης έχει 243 και ο Χόλντεν 247. Για να κάνει προσπέραση στα τρίποντα έχει δρόμο ακόμη. Βρίσκεται στην τρίτη θέση με 440 εύστοχα, με τον Μίλος Τεόντοσιτς στην δεύτερη να έχει ευστοχήσει σε 471.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης θέλει πάντως δύο ακόμη εύστοχα τρίποντα για να φτάσει τα 200.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ