15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιστροφές… καταστροφές (pics)

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αποτελεί εδώ και λίγο καιρό παρελθόν για τον πάγκο του Περιστερίου με την τελευταία του επιστροφή να μην έχει την επιθυμητή κατάληξη.

Ο 56χρονος προπονητής έχει συνδέσει για τα καλά το όνομά του με δύο ομάδες. Με αυτήν των δυτικών προαστίων και με τον Παναθηναϊκό.

Σε αμφότερες άλλωστε έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στα παρκέ από το πόστο του αθλητή αλλά κι από εκείνο του προπονητή.

Όμως οι επιστροφές ορισμένες φορές αποδεικνύονται... καταστροφές κι αυτό έχει συμβεί στις τελευταίες απόπειρές του να καθοδηγήσει τους αγαπημένους του συλλόγους.

Η επταετία του «Άρτζι» στο Περιστέρι από το 1997 μέχρι το 2004 ήταν εξαιρετική. Αποτέλεσε άλλωστε και το «διαβατήριό» του για τους επόμενους σταθμούς.

Όταν μετά από μία επταετία γεμάτη επιτυχίες στους «πρίγκιπες» της δυτικής όχθης -με την ομάδα να παίζει ακόμα και στην Ευρωλίγκα- αποχώρησε και μετακόμισε στην Κοζάνη για το πρότζεκτ του Μακεδονικού, είχε κατορθώσει να τραβήξει επάνω του τα βλέμματα.

Και στην ομάδα της βόρειας Ελλάδας κατάφερε να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο το οποίο έφτασε το 2005 μέχρι τον τελικό του EuroCup, εκεί όπου ηττήθηκε από τη Λιέτουβος Ρίτας.

Ακολούθησαν ο Πανελλήνιος, ο ΑΓΟΡ, δύο σύντομα -κι επεισοδιακά- περάσματα από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, πριν γυρίσει στο αγαπημένο του Περιστέρι το 2010.

Εκτόξευση και... προσγείωση

Όταν ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέλαβε το 2010 την τεχνική ηγεσία του Περιστερίου οι περισσότεροι εξέφραζαν τη σιγουριά του για τη μελλοντική του επιτυχία. Δεν διαψεύστηκαν, με την ομάδα να τα καταφέρνει αρκετά καλά και να διαγράφει εξαιρετικές πορείες στο πρωτάθλημα, παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Το καλοκαίρι του 2012 μάλιστα με τη νέα εποχή στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του έδωσε τα «κλειδιά» για να διαδεχθεί τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σ' ένα έργο που εκ των προτέρων όλες οι πλευρές γνώριζαν τη δυσκολία του.

Η σεζόν 2012/13 ήταν απόλυτα επιτυχημένη με τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν το νταμπλ κάνοντας μάλιστα δύο «μπρέικ» στους τελικούς με τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, ενώ νίκησαν τους Πειραιώτες και στον τελικό Κυπέλλου στο Ελληνικό.

Η δεύτερη χρονιά όμως δεν αποδείχτηκε εξίσου καλή. Το «τριφύλλι» νίκησε στον τελικό Κυπέλλου τον Άρη στα Δύο Αοράκια, όμως η εντός έδρας ήττα από την ουραγό στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας Λαμποράλ Κούτσα, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής κι απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Το έργο του δεν πέρασε απαρατήρητο και για πρώτη και μοναδική φορά στην καριέρα του δούλεψε το 2014 στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Ρωσία και την Ούνικς Καζάν. Δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα στην Ευρωλίγκα μέσω των προκριματικών κι αποχώρησε το Νοέμβριο.

Έμεινε στα «πιτς» περιμένοντας την επόμενη πρόκληση, αυτή θα ήταν σε γνώριμα λημέρια.

Οι επιστροφές δεν έχουν πάντα γλυκιά γεύση

Όταν τον Απρίλιο του 2016 ο Παναθηναϊκός αναζητούσε το διάδοχο του Σάσα Τζόρτζεβιτς μετά τη «σκούπα» από την Μπασκόνια στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, χτύπησε την πόρτα του «Άρτζι». Εκείνος, ως δηλωμένος «στρατιώτης» των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης, επέστρεψε για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Στους τελικούς οι «πράσινοι» έχασαν με 3-1 από τον Ολυμπιακό, ωστόσο εκτιμήθηκε η προσπάθεια που έγινε κι ανανεώθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Όπως αποδείχτηκε όμως, δεν κράτησε για πολύ.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους και μετά από ένα διασυρμό στο ΣΕΦ από τους Πειραιώτες, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Αργύρης Πεδουλάκης συμφώνησαν να λύσουν ξανά τη συνεργασία τους...

Ενάμιση χρόνο αργότερα γύρισε για την τρίτη του θητεία στο Περιστέρι. Έκανε σπουδαία δουλειά και το καλοκαίρι του 2019 δέχτηκε εκ νέου κρούση από τον... Παναθηναϊκό ο οποίος βρισκόταν σε αναζήτηση του διαδόχου του Ρικ Πιτίνο.

Ο έμπειρος τεχνικός δεν μπορούσε να αρνηθεί. Δοκίμασε ξανά την τύχη του, με το «όνειρο» να μην κρατάει πολύ για ακόμα μία φορά.

Το Νοέμβριο του ίδιου έτους ένας αποκλεισμός από τον Προμηθέα στο Κύπελλο αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού».

Έναν χρόνο αργότερα έμελλε να επιστρέψει ξανά στο «σπίτι» του. Αυτήν την φορά όχι στο ΟΑΚΑ, αλλά στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Οι οπαδοί της ομάδας δεν τον υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία τον κατηγορούσαν.

Ωστόσο οι αντιστάσεις κάμφθηκαν και προσπάθησε να αντικαταστήσει με επιτυχία τον Νίκο Παπανικολόπουλο. Άντεξε περίπου τρεις μήνες, καθώς στις 7/2 ανακοινώθηκε επίσημα το τέταρτο «διαζύγιό» του με το Περιστέρι, με τον άλλοτε άμεσο συνεργάτη του Σωτήρη Μανωλόπουλο να τον αντικαθιστά.

Ανεξάρτητα με το άσχημο φινάλε των τελευταίων συνεργασιών του με το Περιστέρι και τον Παναθηναϊκό, οι επτά φορές που έχει καθίσει στον πάγκο των δύο αγαπημένων του ομάδων αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να τις αρνηθεί, έστω κι αν πλέον είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο να τις οδηγήσει σε επιτυχίες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ