21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ιαπωνία (vid)

Η Ιαπωνία θα αγωνιστεί κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανώσει η ίδια στο Τόκιο το 2020, μετά τη σχετική απόφαση του κεντρικού συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Οι αξιωματούχοι της FIBA συνεδρίασαν στο Αμπιτζάν, στην Ακτή Ελεφαντοστού, και συμφώνησαν πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο ολυμπιακό τουρνουά τόσο των Ανδρών όσο και των Γυναικών, όπως επίσης και στο 3Χ3. Αν και  «οικοδέσποινα» των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ιαπωνία δεν θα μπορούσε να πάρει μέρος απευθείας στο τουρνουά καλαθοσφαίρισης εάν δεν έπαιρνε πρώτα την «ελευθέρας» από την παγκόσμια ομοσπονδία. Η τελευταία έκρινε ικανοποιητική την πρόοδό της τα τελευταία χρόνια και έτσι άναψε το «πράσινο φως». Η συμμετοχή της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας θα πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη, ενώ απομένει η έγκριση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τις ομάδες 3Χ3.

Θα είναι η έβδομη φορά που η «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» θα αγωνιστεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, με την τελευταία να χρονολογείται το 1976 στο Μοντρεάλ. Οι προηγούμενες ήταν το 1936 στο Βερολίνο, το 1956 στη Μελβούρνη, το 1960 στη Ρώμη, το 1964 και πάλι στο Τόκιο και το 1972 στο Μόναχο, με την ένατη θέση στην πρώτη συμμετοχή της επί γερμανικού εδάφους να είναι η κορυφαία που έχει να επιδείξει. Με την ευκαιρία, δείτε τις καλύτερες φάσεις της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Με απολογισμό οκτώ νίκες και τέσσερις ήττες η Ιαπωνία εξασφάλισε την παρουσία της στα τελικά της Κίνας και θα παίξει στον Ε’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στη Σαγκάη, με αντιπάλους τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Τσεχία

https://www.youtube.com/watch?v=hkugnBkeLXg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ