16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Επιστρέφει στους Κλίπερς ως κόουτς ο Μπίλαπς

O Τσόνσεϊ Μπίλαπς «έψαχνε» εδώ και καιρό την επιστροφή του στο ΝΒΑ και θα την πραγματοποιήσει μέσω των Λος Άντζελες Κλίπερς.

Τόσο ο 44χρονος παλαίμαχος γκαρντ όσο και ο Λάρι Ντρου συμφώνησαν με τους Καλιφορνέζους να ενταχθούν στο προπονητικό επιτελείο τους, ως βοηθοί του Τάιρον Λου. Ο Τσόνσεϊ Μπίλαπς είχε εξεταστεί και από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς, για τη θέση του προέδρου, αλλά εν τέλει ανοίγει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του μέσω της προπονητής.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στους Κλίπερς, καθώς τη διετία 2011-2013 φόρεσε τη φανέλα τους. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ως μέλος των Ντιτρόιτ Πίστονς, ενώ στη μακρόχρονη καριέρα του ως παίκτης στο ΝΒΑ έπαιξε ακόμα στους Μπόστον Σέλτικς, Τορόντο Ράπτορς, Ντένβερ Νάγκετς και Νιου Γιορκ Νικς και κατέκτησε τον τίτλο το 2004, παίρνοντας και το βραβείο του MVP των τελικών.

Μετά το κρέμασμα της φανέλας του παρέμεινε στο «μαγικό κόσμο», αλλά ως σχολιαστής για λογαριασμό του ESPN. Αναδείχθηκε πέντε φορές all star και η φανέλα του, το νούμερο 1, έχει αποσυρθεί από τα «πιστόνια». Ολοκλήρωσε την καριέρα του ως παίκτης έχοντας κατά μέσο όρο 15,2π., 2,9 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 1.043 παιχνίδια κανονικής περιόδου, από το 1997 έως το 2014. Υπήρξε και διεθνής με την Εθνική ΗΠΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=Ca9TVg9ARjs

https://www.youtube.com/watch?v=q1wK7qKWJko



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ