26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Επιστρέφει στη… μάχη η Εθνική Γυναικών (Pics)

Η Εθνική Γυναικών έκλεψε την παράσταση στο Ευρωμπάσκετ 2017 και τώρα επιστρέφει στα παρκέ για να δώσει τη δική της μάχη για μια θέση στο Ευρωμπάσκετ 2019, με ενδιάμεσο σταθμό αυτό που της χάρισε η τέταρτη θέση στην Πράγα: Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 στην Ισπανία.

Η πρώτη συγκέντρωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, με την Εθνική Γυναικών να έχει μπροστά της τις αναμετρήσεις με την Πορτογαλία εκτός (11/11) και την Μεγάλη Βρετανία στην Κοζάνη (15/11).

Στο προκλητήριο του ομοσπονδιακούς προπονητή, Κώστα Κεραμιδά, ανταποκρίθηκαν όλες οι αθλήτριες με εξαίρεση την Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, η οποία αγωνίζεται στο εξωτερικό και είναι τραυματίας, ενώ η Ελεάννα Χριστινάκη, η οποία αγωνίζεται στο NCAA για το Μέριλαντ αναμένεται αύριο στην Ελλάδα. Παρούσα ήταν και η Αφροδίτη Κοσμά, η οποία παρά το ότι έχει υποβληθεί σε επέμβαση στον ώμο, ήθελε να είναι δίπλα στις συμπαίκτριές της, έστω και αν δεν μπορεί να γυμναστεί ακόμη. Οι Εβίνα Μάλτση,  Στέλλα Καλτσίδου, Λολίτα Λύμουρα, Αγγελική Νικολοπούλου, Άρτεμις Σπανού, Άννα Σπυριδοπούλου, Εβίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σωτηρίου, ‘Ελενα Τσινέκε, Στέλλα Φουράκη, Όλγα Χατζηνικολάου και Ιωάννα Δίελα ήταν όλες παρούσες. Δεν προπονήθηκαν οι Μάλτση (έχει υποστεί έναν τραυματισμό στην αναμέτρηση με την Νίκη Λευκάδας) και Λύμουρα.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης και τα μέλη του ΔΣ Γιάννης Κουτραφούρης και Γιάννης Αλεξόπουλος ήταν εκεί για να υποδεχθούν και να μιλήσουν στις διεθνείς. Ο Γιάννης Κουτραφούρης τόνισε: «Θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στην νέα σας προσπάθεια για την πρόκριση. Είστε οι πρωταγωνίστριες και κάνατε το καλοκαίρι που μας πέρασε όλους τους Έλληνες να ασχοληθούν με το γυναικείο μπάσκετ. Είστε οι πρέσβειρες στην προσπάθεια που κάνει η ομοσπονδία να φέρει παιδιά στο γυναικείο μπάσκετ. Είμαστε στο πλευρό σας και εύχομαι να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα». Με τον Γιάννη Αλεξόπουλο να εύχεται καλή επιτυχία τονίζοντας πως «η ΕΟΚ θα βρίσκεται δίπλα σας οτιδήποτε κι αν χρειαστείτε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ