27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Επιστρέφει στην Αυστραλία ο Σόμπι!

Ουδείς γνωρίζει τι σκέφτεται ο ΠΑΟΚ για τον Νέιθαν Σόμπι, αν δηλαδή θέλει να τον κρατήσει και του χρόνου ή όχι, όμως ο Αυστραλός δεν περίμενε και πήρε τις αποφάσεις του. Μόλις τελειώσει η σεζόν στην Α1 θα επιστρέψει στην Αυστραλία και θα αγωνιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια στους 36ερς της Αδελαΐδας, την ομάδα δηλαδή που αγωνιζόταν και πριν έρθει στον ΠΑΟΚ. Το ανακοίνωσαν επισήμως οι 36ερς, μάλιστα φιλοξενούν στην ιστοσελίδα τους εκτενές θέμε με δηλώσεις του Σόμπι, που αναφέρεται και στην ως τώρα εμπειρία του στον ΠΑΟΚ.

"Είναι διαφορετικά τα πράγματα στην Ελλάδα σε σχέση με την Αυστραλία, αλλά είναι καλά. Το να έχω έναν προπονητή που δεν μιλά πολλά αγγλικά και να χρειάζονται μετάφραση πολλά απ' όσα λέει με έκαναν να χρειαστώ λίγο χρόνο για να συνηθίσω, αλλά νομίζω ότι τώρα τα καταφέρνω καλύτερα", λέει. 

"Βρίσκομαι εδώ για πάνω από ένα μήνα και αρχίζω να συνηθίζω πώς λειτουργούν τα πράγματα εδώ, αλλά και να καταλαβαίνω καλύτερα τι κάνει η ομάδα στο γήπεδο. Ελπίζω ότι όλα αυτά θα με βοηθήσουν να βελτιωθώ. Το να παίζω απέναντι σε καλές ομάδες και καλούς παίκτες με κανει να κερδίζω εμπειρίες όσον αφορά συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού. Εδώ μαθαίνω, δουλεύω πάνω σε κάποια πράγματα και νιώθω ότι εξελίσσομαι".

Ο Σόμπι αισθάνεται όμορφα στη Θεσσαλονίκη, αλλά παραδέχεται ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους εύκολα λόγω γλώσσας: "Η ζωή εκτός μπάσκετ εδώ είναι υπέροχη. Η πόλη είναι πολύ όμορφη, δίπλα στη θάλασσα και οι άνθρωποι είναι πραγματικά πολύ καλοί. Είναι ευκολότερο όταν είναι έτσι τα πράγματα. Εξω από την ομάδα, πάντως, δεν υπάρχουν πολλοί που να μιλούν αγγλικά, οπότε δεν μπορούμε να πιάσουμε μεγάλες συζητήσεις. Συνήθως λέμε λίγα και καλά, διότι δεν υπάρχει μεγάλη ευχέρεια στα αγγλικά".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ