25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιστρέφει πάνω σε… Περιστέρι! (vid)

Γι΄αυτόν η ΚΑΕ ΑΕΚ δεν έχει ετοιμάσει επίσημη υποδοχή, όπως με τον Δημήτρη Μαυροειδή την περασμένη εβδομάδα. Τουλάχιστον δεν έχει ανακοινώσει κάτι. Είναι άγνωστο αν, έστω και την τελευταία στιγμή, του προσφέρει μια ανθοδέσμη. Ο κόσμος πάντως-όσοι φίλοι της ΑΕΚ, τέλος πάντων, πάνε στο ΟΑΚΑ το Σάββατο το απόγευμα-θα τον χειροκροτήσει. Διότι η αλήθεια είναι ότι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έμεινε μεν λίγο στην Ένωση, μόνον ένα εξάμηνο, όμως συνέδεσε κι αυτός το όνομά του με τους δύο τίτλους που κατέκτησε η ομάδα την περασμένη σεζόν.

Υπέγραψε στην ΑΕΚ τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν μόλις είχε φύγει από τον Άρη, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ομάδα, αλλά και λόγω μιας σύγκρουσης που είχε με τον τότε προπονητή, Παναγιώτη Γιαννάκη. Η Ένωση βρισκόταν σε φάση αναδόμησης μετά την απομάκρυνση του Σωτήρη Μανωλόπουλου και την ανάληψη καθηκόντων πρώτου προπονητή από τον Ντράγκαν Σάκοτα, προσπαθώντας να σώσει μια χρονιά που κινδύνευε να χαθεί, κυρίως εξαιτίας της μέτριας πορείας στο Basketball Champions League.

Μαζί με τον Βινς Χάντερ αποκτήθηκε και ο Βασιλόπουλος, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας εκτιμούσαν πως με την εμπειρία και την αδιαμφιβήτητη μπασκετική αξία του θα μπορούσε να βοηθήσει πολλαπλά. Και μέσα στο παρκέ, σε αμυντικούς κυρίως ρόλους, αλλά και στα αποδυτήρια. Δεν έπεσαν έξω. Μπορεί να μην πήρε εν τέλει μεγάλο χρόνο συμμετοχής (έπαιζε περί τα 16 λεπτά κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα και 11 στο BCL), όμως βοήθησε σημαντικά σε αμυντικούς κυρίως ρόλους, καθώς μπορούσε να αμυνθεί σωστά είτε ως "τριάρι" είτε ως "τεσσάρι", ενώ ήταν μέσα και σε όλες τις βοήθειες.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η ΑΕΚ δεν θα έφτανε ποτέ στο φάιναλ φορ του BCL, αν δεν ήταν ο Βασιλόπουλος. Διότι στο μυαλό όλων έχει μείνει μεν χαραγμένο το τρίποντο του Ντούσαν Σάκοτα στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου με τη Μπαϊρόιτ στο ΟΑΚΑ, το οποίο χάρισε στην ομάδα τη νίκη και την πρόκριση στους "16", αλλά αυτό το σουτ δεν θα είχε καμία σημασία αν προηγουμένως δεν έμπαινε το τρίποντο του Βασιλόπουλου. Ο διεθνής φόργουορντ ευστόχησε έξω από τη γραμμή των 6.75μ. 40'' πριν από τη λήξη διαμορφώνοντας το σκορ σε 80-81 και κάνοντας εφικτή την ανατροπή. Αν αστοχούσε, τίποτα από όσα ακολούθησαν στον αγώνα, αλλά και σε όλη τη διοργάνωση δεν θα είχε συμβεί.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είχε υπογράψει εξάμηνο συμβόλαιο, το οποίο έληξε το καλοκαίρι. Η αίσθηση που υπήρχε αρχικά όχι μόνο στον ίδιον, αλλά και μέσα στην ομάδα ήταν πως θα ανανέωνε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, γι' αυτό και άργησε να βγει στην αγορά και να δηλώσει διαθέσιμος. Αλλά ακόμα κι όταν πήρε στα χέρια του την πρόταση από το Περιστέρι, δεν απάντησε αμέσως. Καθυστέρησε αρκετά. Περίμενε ότι η ΑΕΚ θα έκανε την κίνηση για να τον κρατήσει.

Δεν την έκανε τελικά. Ο λόγος; Κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας. Λέγεται ότι υπήρξε προβληματισμός για την ηλικία (φέτος κλείνει τα 34) και το βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν του διεθνούς άσου σε σχέση με το κατά πόσο θα του επέτρεπαν να βγάλει μια ολόκληρη σεζόν με δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχει επιβεβαιώσει κανείς μέχρι σήμερα. Η ουσία είναι ότι ο Βασιλόπουλος δεν ανανέωσε. Και είναι αρκετοί μέσα στην ΑΕΚ αυτοί που λένε ακόμα και σήμερα πως ίσως θα έπρεπε να είχε μείνει.

Σε κάθε περίπτωση, επιστρέφει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος και θα προσπαθήσει να βοηθήσει το Περιστέρι να δώσει συνέχεια στην εκπληκτική πορεία που κάνει ως τώρα στο πρωτάθλημα. Ο ίδιος πάντως, στο blog που διατηρεί στον ΕΣΑΚΕ, δεν γράφει λέξη για την επιστροφή του ούτε για το πώς νιώθει που θα παίξει αντίπαλος της ΑΕΚ, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να πανηγυρίσει τους δύο πρώτους τίτλους του μετά τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με τους τραυματισμούς του. Λέει απλώς τη γνώμη του για το παιχνίδι:

"Ευκαιρία να δούμε τις αδυναμίες μας"

"Είναι ένα παρά πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, που γίνεται ακόμα δυσκολότερο επειδή, ολόκληρη την εβδομάδα δεν έχουμε κάνει ούτε μία προπόνηση όλοι μαζί. Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ τόσο από τραυματισμούς, όσο και από ιώσεις με αποτέλεσμα η ομάδα να μην έχει δουλέψει σωστά.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει βρει ρυθμό, έχει ενισχυθεί και δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που αντιμετωπίσαμε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τη νικήσαμε. Θεωρώ, δε, ότι λόγω της νίκης μας την πρώτη αγωνιστική θα μας περιμένουν για να… πάρουν το αίμα τους πίσω.

Εμείς θα πρέπει να τους βγάλουμε εκτός ρυθμού, να μην τους αφήσουμε να τρέξουν και να πάμε στο 5 εναντίον 5, από την αρχή έως το τέλος του ματς. Αν τα καταφέρουμε, θα μείνουμε μέσα στο παιχνίδι. Αλλά σίγουρα, για μας, αυτό το ματς είναι-και έτσι πρέπει να το δούμε- ως μια καλή ευκαιρία για να δούμε τις αδυναμίες μας και να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ