19.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Επιστρέφει μέσω… Ιαπωνίας ο Μάτσβαν

Προδομένος από τους διαδοχικούς τραυματισμούς του, ο Μίλαν Μάτσβαν δεν κατάφερε να βρει το συμβόλαιο που θα ήθελε επί ευρωπαϊκού εδάφους και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιαπωνία.

Στα 29 του, ο Σέρβος φόργουορντ που επιλέχθηκε στο νούμερο 54 του ντραφτ του ΝΒΑ το 2011 από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς αλλά δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχει… συλλογή τίτλων στη γηραιά ήπειρο αγωνιζόμενος σε FMP, Χέμοφαρμ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν, Γαλατάσαραϊ, Αρμάνι Μιλάνο και Μπάγερν Μονάχου. «Ασημένιος» με την Εθνική Σερβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και στα Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας (2009) και της Τουρκίας (2017), έχει «χτίσει» όνομα, το οποίο του άνοιξε την πόρτα εκτός Ευρώπης και, συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία. Οι Άλβαρκ Τόκιο του πρόσφεραν συμβόλαιο, εκείνος το αποδέχθηκε και θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του στα ασιατικά παρκέ.

Με την ατυχία να τον συντροφεύει τα τελευταία χρόνια, ο Μίλαν Μάτσβαν αποφάσισε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μίλκο Μπιέλιτσα στην ιαπωνική ομάδα. Την απερχόμενη σεζόν δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε ούτε ένα ματς των Βαυαρών, καθώς στις αρχές Σεπτεμβρίου υπέστη ρήξη χιαστού, στο ίδιο γόνατο -το αριστερό- που είχε τραυματιστεί πριν από οκτώ μήνες. Τη σεζόν 2017-2018, σε 28 παιχνίδια με το γερμανικό συγκρότημα, είχε κατά μέσο όρο 10,9π., 4,6 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ σε 22.3’.

Πλέον, ετοιμάζεται να ανοίξει νέα «σελίδα» στην καριέρα του, επιστρέφοντας ύστερα από μακρά απουσία στη δράση, για λογαριασμό των Άλβαρκ Τόκιο του Λούκα Παβίσεβιτς, όπως αναφέρει η σερβική ιστοσελίδα basketballsphere.com. Προς το παρόν, πάντως, βρίσκεται στο Καπαόνικ και συμμετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής Σερβίας, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, με τις πιθανότητες ωστόσο να επιλεχθεί στην τελική δωδεκάδα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Σάσα Τζόρτζεβιτς να είναι ελάχιστες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ