16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Επιστρέφει Ιταλία o Τζεντίλε

Σε πάτρια εδάφη θα αγωνιστεί ξανά ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, καθώς μετά την περσινή παρουσία του στην Ισπανία για την Εστουδιάντες αποφάσισε να επιστρέψει στην Ιταλία για να ενισχύσει την Τρέντο στο εθνικό πρωτάθλημα και το Eurocup.

Ο 26άχρονος γκαρντ/φόργουορντ, που έχει αγωνιστεί ακόμα στην Μπενετόν Τρεβίζο, την Αρμάνι Μιλάνο, τον Παναθηναϊκό, τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και τη Βίρτους Μπολόνια, κατέληξε σε συμφωνία με την Τρέντο για συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών. «Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόκτηση του Αλεσάντρο, προσθέτουμε στο ρόστερ μας έναν παίκτη μεγάλης αξίας, ο οποίος θα μας βοηθήσει στο φετινό μακρύ "ταξίδι" μας στο πρωτάθλημα και το Eurocup. Είναι νέος ακόμα, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Σιγά σιγά θα ενσωματωθεί στην ομάδα», ανέφερε σχετικά ο νέος προπονητής του, Νίκολα Μπριέντσα.

O Ιταλός διεθνής είχε πέρυσι, στο ισπανικό πρωτάθλημα, κατά μέσο όρο 15,2π., 4,1 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ σε 22 παιχνίδια. Συμμετείχε και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, στην Κίνα, με μ.ό. 7,5π., 2,8 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport», πρόκειται πλέον για τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία της Τρέντο, η οποία τερμάτισε πέρυσι στην έκτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος, ενώ το 2017 και το 2018 ήταν δεύτερη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ