25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επιστολή ΕΟΚ πριν από τις τελικές αποφάσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για την λήψη των τελικών αποφάσεων σχετικά με τη τύχη της φετινής σεζόν σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ (πλην Basket League) έχει αρχίσει. Μετά τις ζυμώσεις που έγιναν στη διάρκεια του locdown, η ΕΟΚ απέστειλε επιστολή στα σωματεία ζητώντας να ενημερωθεί και εγγράφως για τις απόψεις τους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος δεδομένης της αναστάτωσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι απαντήσεις σε αυτή την επιστολή (ήδη η Α2 απέστειλε σχετικό υπόμνημα στην ομοσπονδία) και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όλα δείχνουν ότι η ομοσπονδία θα είναι έτοιμη να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις της. Για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και όχι για το αν θα ολοκληρωθούν, διότι, καθώς, φαίνεται, η απόφαση για την οριστική διακοπή τους πρέπει να θεωρείται ειλημμένη. Και πιθανότατα θα ανακοινωθεί νωρίτερα.

Όσον αφορά το πώς θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα, σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο δεν θα υποβιβαστεί φέτος καμία ομάδα, ενώ θα προβιβαστούν κανονικά όσες πρέπει να προβιβαστούν στην ανώτερη κατηγορία με βάση τη βαθμολογία κατά τη στιγμή της διακοπής. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη σεζόν θα πρέπει να γίνει προσωρινή αναδιάρθρωση των κατηγοριών, δηλαδή διεξαγωγή πρωταθλημάτων με περισσότερες ομάδες και περισσότερους υποβιβασμούς ώστε σε βάθος ενός ή δύο ετών οι εθνικές κατηγορίες να επανέλθουν στη σημερινή μορφή τους. Το πώς ακριβώς θα γίνουν όλα αυτά, θα το μάθουμε με την ανακοίνωση της ΕΟΚ τις προσεχείς ημέρες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ