19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επιμένει ο Ντουράντ, εκτός και ο Κόλεϊ-Στάιν

Το ΝΒΑ βρίσκεται σε… τροχιά επιστροφής, για την επανεκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος στις 30 Ιουλίου, ωστόσο είναι και κάποιοι παίκτες που δεν πρόκειται να επανέλθουν στα παρκέ για διάφορους άλλους.

Είτε λόγω τραυματισμού είτε εξαιτίας φοβίας για τον κορονοϊό είτε ως αντίδραση για την πρόσφατη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα είτε, ακόμα, επειδή έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν, η διοργανώτρια αρχή τούς έδωσε το δικαίωμα να απέχουν κι εκείνοι το εκμεταλλεύονται.

Σε αναζήτηση παίκτη βρίσκονται οι Ντάλας Μάβερικς, για να καλύψουν το κενό του Ουίλι Κόλεϊ-Στάιν, ο οποίος αποφάσισε να μη μεταβεί στο Ορλάντο και την Disney World για τους εναπομείναντες αγώνες της φετινής σεζόν, που διακόπηκε τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο 26άχρονος σέντερ, που πρόλαβε να παίξει φέτος σε μόλις δεκατρία ματς με τους Τεξανούς έχοντας κατά μέσο όρο 5,2π. και 4,6 ριμπάουντ, αναμένεται να γίνει πατέρας τον Ιούλιο και προτίμησε να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του παρά να αγωνιστεί στην επανεκκίνηση. Οι «Μαβς» εξετάζουν, τώρα, τον 27χρονο Τρέι Μπερκ, ο οποίος αποδεσμεύθηκε από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Κέβιν Ντουράντ, από την πλευρά του, παραμένει στη λίστα τραυματιών μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πριν από ένα χρόνο στον αχίλλειο τένοντα. Ακόμα κι αν δεν ήταν στο στάδιο της αποθεραπείας, όμως, δεν θα ενίσχυε τους Μπρούκλιν Νετς στο «ESPN Wide World Of Sports Complex», καθώς όπως εξήγησε: «Νιώθω αυτήν τη στιγμή πως πιθανότατα δεν θα έπαιζα λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί με την κατάσταση. Δείχνει "τρελή" τώρα, βλέπω διαρκώς τόσες νέες περιπτώσεις (κορονοϊού. Είναι τόσο απρόβλεπτα τα πράγματα. Το ξέρω πως για εμένα είναι εύκολο να το λέω τώρα, επειδή ακόμα αναρρώνω από τραυματισμό, αλλά το πιθανότερο θα ήταν να μην πήγαινα στο Ορλάντο».

Αναφορικά με τους συμπαίκτες του στους Νεοϋορκέζους, εξέφρασε τη στήριξή του σε όποια απόφαση κι αν πάρουν: «Εάν τα παιδιά αισθάνονται ασφαλείς να παίξουν, τότε όλα είναι εντάξει. Είμαι μαζί τους. Εάν όχι, εάν δεν θέλουν να αγωνιστούν, συμφωνώ επίσης. Θα πάω με την επιθυμία του καθενός. Προφανώς, έχω μιλήσει με τους συμπαίκτες μου και τους έχω συμβουλεύσει. Πραγματικά, έχουν αφοσιωθεί τον τελευταίο μήνα. Αλλά εγώ; Το μέσα μου θα έλεγε όχι, πιθανότατα δεν θα πήγαινα να αγωνιστώ, ειδικά ύστερα από μία τρίμηνη αποχή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ