20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Επικό διπλό της Μακάμπι στη Βαρκελώνη (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έψαχνε μία μεγάλη νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα και τη βρήκε μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», φεύγοντας με το διπλό (67-68) από το «σπίτι» της Μπαρτσελόνα μετά από συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι.

Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει πλέον ρεκόρ 6-9 και μπορεί να αισιοδοξεί για την είσοδο στα πλέι οφ, ενώ οι ηττημένοι «έπεσαν» στο 11-4 και μαζί στη δεύτερη θέση, πίσω από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από το τζάμπολ μέχρι και την τελευταία φάση, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στις λεπτομέρειες και πήραν μία σπουδαία νίκη. Στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξαν τις προθέσεις τους και προηγήθηκαν 17-12, όμως το δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού ανήκε στους γηπεδούχους οι οποίοι κυριάρχησαν και πήγαν προηγούμενοι (32-30) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Και στην τρίτη περίοδο φάνηκε ότι όλα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες, καθώς στο 30', ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 52-53. Οι δύο αντίπαλοι προσπαθούσαν φάση με τη φάση να πάρουν το ροζ φύλλο. Πέντε λεπτά πριν το τέλος η Μακάμπι ξέφυγε με 63-59, όμως ακολούθησε ένα σερί 8-0 που έφερε την ομάδα του Γιασικεβίτσιους μπροστά με 67-63. Εκεί που φάνηκε όμως να «καθαρίζει» το παιχνίδι, έχασε ορισμένες ευκαιρίες και οι πρωταθλητές Ισραήλ το εκμεταλλεύτηκαν «τρέχοντας» δικό τους σερί 5-0 στο τελευταίο τρίλεπτο. Το κάρφωμα του Οθέλο Χάντερ στα 12'' για το τέλος αποδείχτηκε καθοριστικό και χάρισε το διπλό στην «ομάδα του λαού».

Ο ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ βγήκε μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε τους 11 από τους 14 πόντους του σε αυτό το χρονικό διάστημα, κρατώντας όρθια τη Μακάμπι όταν θέλησε να ξεφύγει η Μπάρτσα. Στον αντίποδα ο Κόρι Χίγκινς ηγήθηκε με 16 πόντους, αλλά ήταν άστοχος στο σουτ που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν καλύτερη στους περισσότερους τομείς της στατιστικής, με εξαίρεση τα τρίποντα, καθώς δεν σούταρε καθόλου καλά (3/15). Την ίδια στιγμή όμως είχε καλή αναλογία ασίστ/λαθών, με 19-11, την ώρα που οι γηπεδούχοι μοίρασαν μόλις 11 τελικές πάσες για 14 λάθη, κάτι που έμελλε να αποδειχθεί καθοριστικό για την έκβαση του παιχνιδιού.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos από την αναμέτρηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ