15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επικεφαλής ομίλου η Ελλάδα

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου θα λάβει χώρα τη Δευτέρα (22/07) η κλήρωση για την κατάρτιση των ομίλων της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2021.

Στο 41ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος είκοσι τέσσερις χώρες, με τις διοργανώτριες Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία και Ιταλία να έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους. Από την κλήρωση θα προκύψουν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, οι οποίες θα δώσουν διπλά παιχνίδια εντός κι εκτός έδρας. Οι πρώτες τρεις ομάδες κάθε ομίλου -εξαιρουμένων των ομίλων που θα κληρωθούν οι τέσσερις «οικοδέσποινες»- θα τσεκάρουν το «εισιτήριο» για την τελική φάση, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17 Αυγούστου με 3 Σεπτεμβρίου του 2021. Στους ομίλους των Τσεχίας, Γεωργίας, Γερμανίας και Ιταλίας θα εξασφαλίσουν την πρόκριση οι συγκεκριμένες τέσσερις χώρες ανεξαρτήτου κατάταξης και οι καλύτερες δύο βάσει βαθμολογίας.

Στην τελευταία φάση των προκριματικών θα πάρουν μέρος, συνολικά, τριάντα δύο ομάδες μεταξύ των οποίων και η Εθνική Ελλάδας. Εν όψει της κλήρωσης η «γαλανόλευκη» τοποθετήθηκε στο δεύτερο γκρουπ μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία, την Κροατία και τη Ρωσία, ενώ στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται οι Ισπανία, Γαλλία, Σερβία και Λιθουανία. Άπασες θα τεθούν επικεφαλής ομίλου, ως εξής:
-Οι ομάδες του πρώτου γκρουπ μπορούν να κληρωθούν με ομάδες των γκρουπ 4, 5 και 8 και θα τοποθετηθούν στους ομίλους Α, Γ, Ε και Ζ.
-Οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ μπορούν να κληρωθούν με ομάδες των γκρουπ 3, 6 και 7 και θα τοποθετηθούν στους ομίλους Β, Δ, ΣΤ και Η.

Αναλυτικά:
1ο Γκρουπ: Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Λιθουανία
2ο Γκρουπ: Σλοβενία, Ελλάδα, Κροατία, Ρωσία
3ο Γκρουπ: Ιταλία, Λετονία, Τουρκία, Ουκρανία
4ο Γκρουπ: Φινλανδία, Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία
5ο Γκρουπ: Γεωργία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Ισραήλ
6ο Γκρουπ: Ουγγαρία, Βοσνία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία 
7ο Γκρουπ: Εσθονία, Βουλγαρία, Σουηδία, Αυστρία
8ο Γκρουπ: Αλβανία/Λευκορωσία/Δανία, Σλοβακία/Κύπρος/Ρουμανία, Λουξεμβούργο/Κόσοβο/Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία/Πορτογαλία/Ισλανδία

-Μόνο μία «οικοδέσποινα» μπορεί να κληρωθεί σε έναν όμιλο.
-Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν σε τρία «παράθυρα», στις 17-25 Φεβρουαρίου του 2020, στις 23 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου του 2020 και στις 15-23 Φεβρουαρίου του 2021.

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η προ-προκριματική φάση, με τέσσερα «εισιτήρια» να αναζητούν κάτοχο. Οι τελευταίοι αγώνες θα γίνουν από τις 3 έως τις 21 Αυγούστου και την πρόκριση θα εξασφαλίσουν μία εκ των Αλβανίας, Λευκορωσίας, Δανίας από τον Α’ Όμιλο, Σλοβακίας, Κύπρου και Ρουμανίας από το Β’ Όμιλο, Λουξεμβούργου, Κοσόβου και Μεγάλης Βρετανίας από το Γ’ Όμιλο και Ελβετίας, Πορτογαλίας και Ισλανδίας από το Δ’ Όμιλο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ