25.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Επική ανατροπή για την Ζενίτ (vids)

Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Euroleague η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης υποδέχθηκε την Μπάγερν Μονάχου. Οι Ρώσοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια επική ανατροπή (από το -13) απέναντι στους Βαυαρούς, οι οποίοι δεν είχαν στην διάθεση τους τον Λούσιτς, επικρατώντας εν τέλει με 79-75. Ο Γκουντάιτις κράτησε ζωντανή την Ζενίτ και ο Μπάρον «σκότωσε» τους Γερμανούς. Αυτή ήταν η 8η νίκη για την Ζενίτ (8-4), η οποία παραμένει σε τροχιά οχτάδας και φιγουράρει στην έχτη θέση του πίνακα. Από την άλλη μεριά, η Μπάγερν έχει πλέον ρεκόρ 9-4 και βρίσκεται στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας.  

Στην αρχή της αναμέτρησης αμφότερες οι ομάδες πήγαιναν σε set επιθέσεις, επιχειρώντας σουτ από μέση και κοντινή απόσταση. Αδυνατούσαν να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και ήταν γενικότερα αρκετά άστοχες. Η Μπάγερν είχε ένα επιθετικό ξέσπασμα, αλλά δεν θα κατάφερε να οικοδομήσει μια διαφορά ασφαλείας, καθώς η Ζενίτ βρήκε απαντήσεις, κυκλοφορώντας καλά την μπάλα και παίρνοντας ελεύθερα σουτ. Στην συνέχεια του παιχνιδιού οι άμυνες εξακολουθούσαν να έχουν τον πρώτο λόγο και οι Βαυαροί κατάφερναν να βρίσκονται σταθερά μπροστά στο σκορ με τον Ρέινολντς να φτάνει από νωρίς τους 10 πόντους. Από την άλλη μεριά ο Γκουντάιτις κρατούσε την Ζενίτ μέσα στο παιχνίδι και η ανάπαυλα ήρθε με τους Γερμανούς να προηγούνται με 35-43.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε με τους γηπεδούχους να κάνουν λάθη, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του κόουτς Τρινκέρι να τρέξουν στο αιφνιδιασμό και να πάρουν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά. Οι Ρώσοι όμως δεν παρέδωσαν τα όπλα και παίζοντας σκληρά έμεναν κοντά στο σκορ. Στο τέλος της περιόδου μάλιστα κατάφεραν να ρίξουν την διαφορά στους τέσσερις πόντους, γράφοντας το 56-60 χάρη σε ένα εντυπωσιακό buzzer-beater από τον Χόλινς.

Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού οι δύο ομάδες πάγωσαν κάπως επιθετικά και η Ζενίτ συνέχιζε να παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τους φιλοξενούμενους. Στην συνέχεια, έφερε το ματς στα ίσια (69-69) και πέρασε ακόμη και μπροστά στο σκορ με 72-71 χάρη σε ένα τρίποντο του Ποντίκα. Ο Μπάρον με ένα τεράστιο τρίποντο τους κράτησε στο παιχνίδι (75-75) και οι Ρώσοι στα τελευταία λεπτά του αγώνα κατάφεραν ολοκληρώσουν την ανατροπή, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη με 79-75

Δεκάλεπτα: 14-20, 21-23, 21-17, 23-15

Παίκτης-κλειδί: Ο Μπίλι Μπάρον ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας 20 καθοριστικούς πόντους για την Ζενίτ.

Με την γλώσσα των αριθμών: Οι παίκτες του κόουτς Πασκουάλ είχαν 50% ποσοστό ευστοχίας πίσω από τα 6.75, σε αντίθεση με το 42.9% των αντιπάλων τους, και 85.7% από την γραμμή των βολών, σε αντίθεση με το 78.6% της Μπάγερν. Τα μεγάλα ποσοστά ευστοχίας τους οδήγησαν στο να αλλάξει άρδην η εικόνα του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του συγκεκριμένου αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ