21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιβεβαίωσε για την πρόταση στην Ευρωλίγκα η FIBA

Η FIBA πρότεινε στην Ευρωλίγκα νέο -εναλλακτικό- πρόγραμμα, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε και η ίδια με σχετική ενημέρωσή της, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω σχολιασμό του.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εξακολουθεί να προσπαθεί να βρει τη «χρυσή τομή» με την Ευρωλίγκα, πρότεινε μάλιστα στην τελευταία πλάνο που θα επιτρέπει στους παίκτες να αγωνίζονται στις διοργανώσεις αμφότερων. Από τη FIBA γνωστοποίησαν την Τρίτη (26/09) κι επίσημα πως πράγματι κατέθεσαν την εν λόγω πρόταση, με τη σχετική ενημέρωσή τους να αναφέρει:

«Σε απάντηση στις ερωτήσεις των ΜΜΕ για τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν χθες, η FIBA επιβεβαιώνει πως παρουσίασε μία συμβιβαστική λύση στην Ευρωλίγκα και τις 16 ομάδες της. Η λύση αυτή είναι η εξής: στη διάρκεια των «παραθύρων» του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου, οι οκτώ αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου να διεξαχθούν αντί για Πέμπτη την Παρασκευή, ενώ οι οκτώ αγώνες της Ευρωλίγκας που είχαν προγραμματιστεί για Πέμπτη και Παρασκευή να γίνουν νωρίτερα, την Τρίτη. Αυτό θα επιτρέψει στις ομάδες της Ευρωλίγκας να αγωνιστούν με τους καλύτερους παίκτες τους, αλλά και θα επιτρέψει στους παίκτες της Ευρωλίγκας να ενταχθούν στις εθνικές τους ομάδες. Η FIBA δεν θα σχολιάσει περαιτέρω επί του θέματος».

https://twitter.com/FIBA_media/status/912613829607137280

https://twitter.com/FIBA_media/status/912614439320539136



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ