22.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Επαφές με Περπέρογλου!

Μετά το αιφνίδιο τέλος της συνεργασίας με τον Κλιάντονι Έρλι η ΑΕΚ βγήκε ξανά στην αγορά, διότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση να αποκτηθεί ένα "τριάρι", το οποίο θα μπορεί να αγωνίζεται και σε θέση "4". Δεν προκρίνεται δηλαδή το σενάριο να μείνει η ομάδα ως έχει, αφού ούτως ή άλλως έχει συμπληρωμένες τις θέσεις των έξι ξένων.

Το πρόβλημα είναι ότι πλέον οι επιλογές δεν είναι πολλές και αυτές που υπάρχουν, στην πλειοψηφία τους δεν ταιριάζουν σε αυτό που πραγματικά ψάχνει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Γι' αυτό παραμένει στο κάδρο και μάλιστα, όσο περνά ο καιρός, αυξάνονται οι πιθανότητές του, ο Στράτος Περπέρογλου!

Η περίπτωσή του πριν από δύο μήνες ήταν σχεδόν απίθανο να υλοποιηθεί, κυρίως επειδή οι απαιτήσεις του διεθνούς φόργουορντ ήταν απλησίαστες για τα φετινά οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ. Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλησιάζουμε στα μέσα Σεπτέμβρη, ο Περπέρογλου δεν έχει βρει ακόμα ομάδα και είναι λογικό να ζητά πλέον λιγότερα χρήματα.

Η ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε επαφή μαζί του διατηρώντας τις γέφυρες επικοινωνίας που είχε στήσει νωρίτερα, αλλά το ενδιαφέρον δεν επισημοποιείται, διότι και οι δύο πλευρές κάνουν δεύτερες σκέψεις. Ο Περπέρογλου δεν θέλει να αφήσει την Ευρωλίγκα, στην οποία αγωνίζεται συνεχώς τα τελευταία δέκα χρόνια, επομένως το βάρος της αναζήτησής του βρίσκεται ακόμα εκεί, ενώ σε κάθε περίπτωση θέλει να κρατήσει ανοικτό το παράθυρό της ακόμα και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (μετά το τέλος του πρώτου γύρου). Η ΑΕΚ από τη δική της πλευρά θα ήθελε έναν παίκτη πιο αθλητικό σε αυτή τη θέση και με καλύτερη αμυντική παρουσία, διότι ούτε ο Μπάρλοου ούτε ο Άτιτς είναι οι καλύτεροι αμυντικοί του κόσμου.

Πάντως η περίπτωση Περπέρογλου έχει δύο ατού, τα οποία δεν περνούν απαρατήρητα από τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και τη διοίκηση της ΚΑΕ. Αφενός είναι ένα παίκτης με ηχηρό όνομα, η απόκτηση του οποίου θα κάνει πάταγο στην οικογένεια της ΑΕΚ με όποια θετική συνέπεια μπορεί αυτό να έχει (στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας, για παράδειγμα...). Αφετέρου είναι Έλληνας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να "κοπεί" κάποιος ξένος από το ρόστερ του ελληνικού πρωταθλήματος, άρα ο Μανωλόπουλος δεν θα έχει δύο διαφορετικές ομάδες στη διάθεσή του, μία στην Ελλάδα (με έξι ξένους) και μία στο Champions League (με επτά ξένους).

Και το να "κοπεί" ένας ξένος αποτελεί πραγματικά μεγάλο δίλημμα σε αυτή τη φάση, δεδομένου ότι αυτός θα πρέπει να είναι ένα από τα δύο "τριάρια". Όμως ο μεν Μπάρλοου, που προοριζόταν αρχικά για "κόψιμο", πηγαίνει εξαιρετικά μέχρι στιγμής στην προετοιμασία και δύσκολο μπορεί να του πει ο προπονητής ότι "κόβεται", ο δε Άτιτς είναι το μεγάλο στοίχημα της ΑΕΚ φέτος, αφού έχει επενδύσει πάνω του πολλά χρήματα, ενώ τον έχει ήδη δύο χρόνια στο δυναμικό της χωρίς να τον έχει αξιοποιήσει στο ελάχιστο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ