23.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Επανεξελέγη πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ο Γκαρμπαχόσα!

Στην προεδρική του θέση στην ισπανική ομοσπονδία θα παραμείνει και την επόμενη τετραετία ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, όπου μετά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας ανακοινώθηκε η επανεκλογή του.

Βέβαια αυτή η είδηση δεν είναι καινούργια για τον μπασκετικό κόσμο, καθώς ήταν γνωστό ότι ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα θα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας με τους υπόλοιπους διεκδικητές της θέσης να αποσύρουν την συμμετοχή τους πριν τις 7 Σεπτεμβρίου.

Στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (21/9) ο Γκαρμπαχόσα παρουσίασε την υποψηφιότητά του και έλαβε το 92% της υποστήριξης από τις ψήφους (66 θετικές, 6 λευκά). Στη Συνέλευση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι των συλλόγων, των παικτών και των προπονητών αλλά και ο πρόεδρος της Liga Endesa, Aλφόνσο Ρέγες.

«Η υποστήριξη που έλαβα σήμερα το πρωί με ενθουσιάζει. Και το θεωρώ ως υποστήριξη τεσσάρων ετών εργασίας Είχαμε επιτυχίες, αλλά και λάθη. Παρ 'όλα αυτά, νομίζω ότι η Ομοσπονδία είναι καλύτερη πριν από τέσσερα χρόνια. Και αυτό σημαίνει ότι το μπάσκετ είναι καλύτερο. Είμαστε σε μια δύσκολη στιγμή, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε το μπάσκετ να χάσει τη θέση του. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε ψηλά τον ισπανικό αθλητισμό και  μετά την πανδημία. Έχουμε πετύχει 31 μετάλλια σε τέσσερα χρόνια. Δεν ξέρω τι θα πετύχουμε τα επόμενα χρόνια, αλλά ζητώ να παλέψετε μαζί μου για τις νέες προκλήσεις» ήταν τα λόγια του Χόρχε Γκαρμπαχόσα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ