16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Επαναφορά προστίμων από την Ευρωλίγκα στον Δ. Γιαννακόπουλο

Η πρώτη αντίδραση της Ευρωλίγκας για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης, ήρθε σήμερα. Με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί πως επαναφέρει όλα τα πρόστιμα προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τα οποία φτάνουν τα 440.000 ευρώ, ενώ στην τελευταία παράγραφο ξεκαθαρίζει πως διευρανάται ακόμη η υπόθεση για τα όσα είπε σχετικά με τους διαιτητές και έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωλίγκας επέβαλλε ένα πρόστιμο 30.000 ευρώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό για δηλώσεις που έγιναν. "Οι ποινές αφορούν δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Γιαννακόπουλο και ήταν προσβλητικές ή για πράξεις που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς μέλη της ομάδας των διαιτητών, σχόλια που αναπαράχθηκαν σε διάφορα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας ζημιά στην εικόνα της διοργάνωσης".

Στη συνέχεια αναφέρεται πως θεωρούν πως αγνόησε το αθλητικό πνεύμα και το fair play, δεδομένου πως "ο κ. Γιαννακόπουλος είχε επωφεληθεί από την αναστολή των ποινών του και είχε κάνει επίσημη δήλωση πως δεσμεύεται να συμπεριφέρεται σωστά, την οποία δεν τήρησε κάτι που κάνει την συμπεριφορά του πιο καταδικαστέα".

Στη συνέχεια αναφέρονται οι συνέπειες όλων αυτών:

"Η Ευρωλίγκα αποφάσισε να επαναφέρει τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από την σεζόν 2017-18, αλλά είχαν ανασταλεί τον Οκτώβριο: 160.000 ευρώ από τις 9 και 16 Απριλίου για δημόσιες δηλώσεις και 250.000 ευρώ από τις 20 Απριλίου".

Η ποινή ωστόσο της απαγόρευσης εισόδου σε οποιοδήποτε αγώνα της Ευρωλίγκας παραμένει σε αναστολή, αν και θα επανέλθει επίσης, με οποιαδήποτε μελλοντική παράβαση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Ευρωλίγκα δεν έμεινε εκεί. Επέβαλλε ακόμη πρόστιμο 2.500 ευρώ για την χρήση λέιζερ και 3.500 ευρώ για την συμπεριφορά συγκεκριμένων οπαδών που βρίσκονταν στις θέσεις δίπλα στο παρκέ στον αγώνα της 9ης Νοεμβρίου. Ο επίλογος της ανακοίνωσης αναφέρει:

"Μια πειθαρχική διαδικασία κατά του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έχει επίσης ανοίξει και έρευνα θα διεξαχθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή για τα όσα ειπώθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης και παρουσιάζονται σε πολλά ΜΜΕ, επηρεάζοντας την εικόνα της διοργάνωσης και των μετόχων".

Η αρχική απόφαση αφορά τα όσα έγιναν και γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές όπου υποστήριξαν πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τους κατηγόρησε πως είχαν παίξει στοίχημα από 20.000 ευρώ ο δεύτερος και ο τρίτος διαιτητής. Η έρευνα αφορά τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν μετά το τέλος του αγώνα πως "οι διαιτητές δεν κατάλαβαν και εννοούσε πως είχαν πάρει από 20.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό".

*Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ