22.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως…

Είναι καλό στη ζωή να λύνονται γρήγορα οι απορίες. Και στην περίπτωση της Basket League τα 'φερε έτσι η τύχη που πριν γενικευτεί η απορία του τι λογαριασμό άνοιξε ο αθλητικός δικαστής με την απόφαση επανάληψη του αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ κρίνοντας ότι ο Ζήσης έκανε φάουλ στο Λοβ, ήρθε η 8η αγωνιστική να μας απαντήσει εκ των πραγμάτων.

Αν για το ματς του ΟΑΚΑ ο δικαστής έκανε πράγματι υπέρβαση, κρίνοντας αν υπήρχε φάουλ ή, όχι, στα δύο ματς του Σαββάτου η περίπτωση είναι από αυτές που άπτονται της δικαιοδοσίας του. Διότι στη μεν Ρόδο είναι να κρίνει γραμμή, στο δε Περιστέρι... νοητή ευθεία.

Στη φάση του Περιστερίου, κακά τα ψέματα θέλει... αλφάδι για να βγάλεις άκρη. Διότι ουδείς αμφισβητεί ότι το χέρι έχει ακουμπήσει τη μπάλα, το θέμα είναι αν είχε μπει αυτή ή... παιζόταν η κατάληξή της. 

Στη Ρόδο είναι που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Το βλέπεις, το ξαναβλέπεις και λες δε μπορεί, θα ξεγελάει η λήψη της κάμερας. Από την άλλη όμως μοιάζει τόσο καθαρό που ξανασκέφτεσαι ότι όσο κι αν παραπλανούν οι λήψεις, αυτή δε γίνεται, αυτό που έγινε δείχνει. Και κάπου εκεί αρχίζεις τις μεταφυσικές αναζητήσεις. Είναι δυνατόν δύο διαιτητές εκεί τριγύρω να μην έχουν πάρει χαμπάρι; Καταρράκτη έχουν ή, ανίκανοι είναι; Αν και το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Το γιατί συνεχίζουν να ταλαιπωρούν το μπάσκετ είναι το ζητούμενο. Και το παραμύθι είναι γνωστό τώρα, με τους ινστρούκτορες να ψάχνουν να ρίξουν την ευθύνη στον πιο ευάλωτο και να κάνουν το άσπρο - μαύρο.

Γι' αυτό είναι πολλοί που είπαν τότε ότι «το παράκανε ο δικαστής αλλά να... αγιάσει το στόμα του». Ρε επαναλήψεις μέχρι να βγει ο ήλιος από τη δύση. Να καταλάβουν και οι διαιτητές ότι δε μπορεί μια ζωή να δουλεύουν όλο τον κόσμο. Ας βρεθεί κάποιος να τους ξεμπροστιάζει αφού οι δικοί τους μόνο τους μόνο τα κουκουλώνουν κι ας γίνει ανάκατα το πρωτάθλημα. 

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι φάσεις και οι... αποφάσεις έρχονται σαν αλατοπίπερο σε ένα πρωτάθλημα που εξελίσσεται πολύ πιο... νόστιμα απ' όσο το περίμενε ο καθένας. Εστω κι επειδή έγιναν πολλοί οι μέτριοι και χάθηκαν οι άτρωτοι και αυξήθηκε ο ανταγωνισμός, αλλά τέτοιο μπέρδεμα πριν κλείσει ο γύρος κανείς δεν το περίμενε.

Τη μεγάλη... ζημιά την έκανε το Μεσολόγγι με τις τρεις γρήγορες νίκες, που έβαλαν σε έξοδα πολύ κόσμο. Πριν τα τζάμπολ τον είχαν για αποκούμπι τον Καλαμπάκο, έλεγαν ότι λόγω ρόστερ δεν θα αντέξει. Αρχισε με το 3/3 κι έτρεχαν οι υπόλοιποι να ξαναφτιάξουν ομάδα. Την οποία πλέον καλείται να ξαναφτιάξει και ο ίδιος με όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες και μην του σκάσει και κανα ακόμα, αφού τα ποσά που δίνει στους ξένους, εύκολα τα ρεφάρει κάποια ομάδα, για τον Γκριν για παράδειγμα και άντε ψάξε και σκόρερ.

Κοιτάζοντας πώς εξελίσσεται η υπόθεση στα χαμηλά, μπορεί η Λάρισα να είναι στη μια νίκη και με προφανές άγχος, αλλά «σκαλίζοντας» βλέπεις ότι έχει προστεθεί στην εξίσωση που λένε και ο παράγοντας.... Χολαργός, όπως γράφουν στα ξένα στοιχηματζίδικα που πάνε με τους τύπους, τον Κολοσσό όπως τον φωνάζουμε εδώ. Και με τέσσερις αγώνες λιγότερους φέτος για κάθε ομάδα, ένα ματς σε φέρνει από τα πλέι οφ στο... καζάνι και πάει λέγοντας. Εχουμε να δούμε πράγματα ακόμα.

Με τόσο λεπτές ισορροπίες, το καλό για όλους θα είναι να παραμένουν ψύχραιμοι. Στο Λαύριο για παράδειγμα, που πραγματικά απολαμβάνεις να το βλέπεις από τότε που βρήκε ρυθμό, άσε τους άλλους να σε κολακεύουν, δε χρειάζονται κορώνες για το πόσο καλές αγορές και επιλογές έγιναν και πόσο μαγκιά είναι αυτή η ιστορία. Δε χρειάζονται, γιατί με αυτό το μοντέλο, πέρυσι έπεσες. Υποβιβάστηκες. Οπως υποβιβάστηκες, με το... μαγικό στο ΟΑΚΑ, αλλά έπεσες. Μπράβο που κινείσαι στα οικονομικά σου όρια και δεν  κάνεις τον... χουβαρντά χωρίς λεφτά, αλλά αυτά αναπόφευκτα έχουν ρίσκα. Οπότε χαμηλά τη μπάλα και όταν βγαίνουν οι επιλογές, όπως φέτος. 

 Το Λαύριο το οποίο έγραψε και τον επίλογο του Ζιάγκου στον Ηρακλή, αν και ουδείς έπεσε από τα σύννεφα. Οταν είχε βγει ο Δρακόπουλος πριν λίγο καιρό και είχε πει ότι καλά πάμε, αλλά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, όλοι άρχισαν να ψάχνουν τον επόμενο. Ποτέ δεν πρέπει ο πρέδρος να χώνεψε τον αποκλεισμό από τους ομίλους του BCL και απλά περίμενε την αφορμή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ